Znani nagrajenci nacionalne nagrade za vrtec oz. šolo brez zavržene hrane
 
Ekologi brez meja smo učitelje in učence vrtcev, osnovnih in srednjih šol ob koncu šolskega leta povabili k posredovanju fotografij informativnih plakatov in raziskovalnih nalog na temo zavržene hrane, ki so jih pripravili, oblikovali in izvedli tekom šolskega leta. Odzvala se je vrsta šol in vrtcev s svojimi dosežki.
Več ...
 
 
 
 
Stopiti skupaj in se dogovoriti - skandinavski model reševanja problemov
 
Ekologi brez meja smo organizirali študijski obisk na temo zavržene hrane na Norveškem in se srečali z nečim, kar tolikokrat pogrešamo doma. Problemov ne zapletajo, postopkov ne obremenjujejo, o vsem se dogovorijo in, ne boste verjeli, dogovorjenega se celo držijo in sporazume spoštujejo. Z minimalno rabo “zakonske podlage”. Zveni znano?
Več ...
 
 
 
 
Delavnice za medije na temo zavržene hrane
 
V ponedeljek, 29. junija, smo Ekologi brez meja izvedli posebno delavnico za novinarje z naslovom "Zakaj je treba Junckerju gledati pod prste, zaupati v lastne zmožnosti in kaj za vraga ima to opraviti z našimi 149.000 tonami zavržene hrane?" Delavnica je bila v prvi vrsti namenjena novinarjem, ki pokrivajo prehranske in potrošniške teme.
Več ...
 
 
 
 
Intervju: Kako do manj zavržene hrane v gospodinjstvu
 
Lansko leto smo Ekologi brez meja zagnali spletni dnevnik za ocenjevanje vsakdanjega ravnanja pri nabavi, shranjevanju, pripravi, rabi in zavrženju hrane v naših gospodinjstvih. Alenka Tančič Grum iz Ljubljane nam je v kratkem intervjuju zaupala svoje izkušnje z dnevnikom in tem, kako se z družino sooča s količinami zavržene hrane.
Več ...
 
 
 
 
EU FUSIONS srečanje južnoevropske regionalne platforme
 
Ekologi brez meja smo bili med 50 udeleženci iz petih južnoevropskih držav, ki so se zbrale na srečanju regionalne platforme evropskega projekta EU FUSIONS v Bologni, mestu z najstarejšo evropsko univerzo in izredno zgodovino aktivizma in samoorganiziranja.
Več ...
 
 
  Odjava | Prijava
 

Društvo Ekologi brez meja,

Spletna stran Volk sit, koza cela

040 255 433

koza.volk@ocistimo.si

 


   
 
Projekt je podprt s sredstvi finančnega mehanizma EGP 2009-2014.