Avtor: Polonca Štritof, dne 24. march 2011, 16:03

Ljubljana, 24. marec - Dan za spremembe bo v soboto, 26. marca, že drugič povezal prostovoljce po Sloveniji. Na isti dan bo v skoraj 50 krajih po državi potekalo več kot 150 različnih prostovoljskih akcij. Letos se bomo Ekologi brez meja v okviru Dneva za spremembe 26. marca prostovoljcem na Severnem Primorskem v akcijo Očistimo Posočje.

 

Lani je Slovenska filantropija prvič pozvala organizacije, občine in posameznike, da se ob začetku pomladi skupaj aktivirajo in s prostovoljskim delom v lokalno skupnost prinesejo pozitivne spremembe. Letos se je število prijavljenih akcij podvojilo. Vključilo se je 19 občin, več kot 150 akcij bo potekalo skupaj v skoraj 50 krajih po Sloveniji. Predvidoma si bo za spremembe prizadevalo 10.000 prostovoljcev. Potekale bodo številne čistilne akcije, urejali se bodo parki in otroška igrišča, mlajši bodo pomagali starejšim in se družili z njimi, zbirala se bo pomoč za socialno šibkejše.


Letos se bomo Ekologi brez meja v okviru Dneva za spremembe 26. marca pridružili prostovoljcem na Severnem Primorskem, kjer bodo tri občine po zgledu lanske akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! združene čistile Posočje. Namen akcije Očistimo Posočje ni samo čiščenje okolice, ampak tudi ozaveščanje, zato bodo v času pred akcijo izvedli tudi niz predavanj o ravnanju z odpadki. Prostovoljci bodo čistili okolico Kobarida, Tolmina in Bovca, sodelovale pa bodo vse lokalne osnovne šole, vrtci, vse tri občine, komunale in lokalna društva. Akcija bo potekala od 9. do 14. ure. 

 

Če se boste pridružili, nam to sporočite na info@ebm.si in pošljite kako fotografijo - jo bomo objavili.

 

Pridružite se nam tudi vi – SKUPAJ zmoremo več - preverjeno.

Ocistimo_posocje_2011_web

 

 

OBČINA BOVEC

Filip Horvat  
T: 031 628 794
E: filip horvat @ocistimo.si 

www.obcina.bovec.si

 
Nataša Bartol
T: 041 938 484
E: bartol.natasa@gmail.com

www.obcina.bovec.si


OBČINA KOBARID
Janko Volarič 
T: 041 728 613 
E: janko.volaric@ocistimo.si

www.kobarid.si