Ekologi brez meja smo dvakrat izvedli program za podjetja, slonečega na 3 temeljih: pridobivanju novih znanj, aktivni udeležbi z reševanjem različnih izzivov in tedenskih nalog ter povezovanju s podobno mislečimi.

Kaj se naučimo?

Program predvideva veliko praktičnega dela in predstavitev primerov dobrih praks ter stremi k aktivnemu delu udeležencev. Pri izvedbi srečanj nam pomagajo različni strokovnjaki.

Karin Kermavnar Pezdirc, DM, udeleženka prve izvedbe programa

Z udeležbo na delavnicah sem bila zelo zadovoljna. Menim, da je vsebina času zelo primerna, predvsem pa bi pohvalila odličen primer, kako se NGO lahko učinkovito povežejo z gospodarstvom. Vsebina je bila podana zelo konkretno in celostno ter podala vzpodbude za izvedbo novih trajnostnih rešitev v podjetju. Predavatelji so nas opozorili tudi na mnoge pasti, s katerimi se lahko pri uvedbi trajnostnih rešitev srečamo. Prejeli smo veliko predlogov, kje vse lahko še bolj v globino raziskujemo področje trajnosti in kje lahko najdemo odlične primere iz praks. Srečanja so potekala v zelo prijetnem in sproščenem vzdušju, pri katerih pa smo lahko slišali tudi odlične trajnostne prakse drugih udeležencev, ki so prihajali iz različnih podjetij. Bilo mi je zares v veselje sodelovati.

Zakaj se prijaviti?

Dosedanji udeleženci so preko sodelovanja v programu dobili strnjena osnovna znanja o trajnosti in okoljskih tematikah, boljše razumevanje sodelovanja z nevladnimi organizacijami, vpogled v nujnost transformacije marketinga in komuniciranja, ideje za konkretne projekte in dolgoročna sodelovanja s področja trajnosti, znanje o napačnih rešitvah za izogibanje zelenemu zavajanju, orodja za vpeljavo osnovnih ukrepov za zmanjševanje odpadkov v podjetju in povezave s podobno mislečimi podjetji.

Kdaj bo nova izvedba programa?

Pilotno različico iz leta 2021 smo spomladi 2022 razširili, programsko dopolnili in izboljšali glede na povratne informacije udeležencev in predavateljev. Tako bo tudi v prihodnje. Tretjo izvedbo programa načrtujemo za pomlad 2023.

Vas zanima več? Prijavite se na spodnjem obrazcu in obvestili vas bomo, ko bodo znane podrobnosti programa in izvedbe.