Avtor: Katja Sreš, dne 6. august 2021, 09:08

Ekologi brez meja smo nominirani za letošnjo Emerging Europe nagrado v kategoriji Trajnostni življenjski slog (Sustainable Lifestyles 2021). Organizatorji so v obrazložitvi zapisali:

Ecologists Without Borders (Ekologi Brez Meja) for their dedication to improving environment, increasing efficient use of resources and active citizenship as well as monitoring how municipalities progress in achieving zero waste goals.

EBM-ovci smo ob tem seveda zelo počaščeni, nismo pa še na zeleni veji! V vsaki kategoriji so trije nominiranci, od glasov javnosti pa je odvisno, kdo bo zmagovalec. Veseli bomo, če boste glasovali za nas, edine predstavnike iz Slovenije!

Glasujete lahko samo enkrat, in sicer do 31. avgusta. Zmagovalci bodo razglašeni 15. septembra v Bruslju. Držimo pesti, da bomo med njimi!

O nagradi

Emerging Europe je novičarska, obveščevalna in skupnostna platforma, ki poroča o 23 državah srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope ter južnega Kavkaza. Nagrada se podeljuje posameznikom in organizacijam, ki prek ozaveščanja, družbenega razvoja in gospodarske rasti, pozitivno vplivajo na življenja ljudi v regiji. Letos poteka četrta izvedba tekmovanja, nominiranih pa je skupno 50 akterjev.