Predstavitev blogerjev

Erika Oblak
Vodja programa Zero Waste Slovenija

V društvu Ekologi brez meja vodi program Zero Waste Slovenija. Erika se že od leta 2000 zavzema za ukinjanje sežiga in sosežiga komunalnih odpadkov ter za uveljavljanje Zero Waste koncepta v Sloveniji, najprej kot prostovoljka, potem pa tudi poklicno. Med drugim je bila direktorica Umanotere, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj. Pred sodelovanjem z okoljskimi nevladnimi organizacijami je bila zaposlena na področju IT, nekaj let kot vodja informatike v večjem distribucijskem podjetju za tisk. Diplomirala je iz ekonomije.

Helena Nieboer
Koordinatorka aktivnosti

Helena skrbi za to, da aktivnosti pri nas potekajo pravčasno in učinkovito. Z njo boste komunicirali ob nakupu v naši spletni trgovini Zelenci ali jo zagotovo srečali na naših dogodkih, predvsem na izmenjavi rabljenih oblačil Tekstilnica. Poleg tega je navdušena nad uvajanjem Zero Waste načel v vsakdanje življenje.

Martina Drobne

Za Martino je koncept Zero Waste nov, vendar se že od nekdaj trudi, da živi življenje, prijazno do okolja in do ostalih živih bitij. S prvim septembrom 2016, torej s svojim 24. rojstnim dnevom, se je lotila Zero Waste izziva. Svoje vtise zapisuje na blogu Zero Waste Hooman in na pripadajoči Facebook strani.

Jana Lavtižar

Jana kot prostovoljski satelit spremlja Ekologe brez meja že od leta 2010. Ena od njenih strasti je potovanje proti življenjskemu slogu brez odpadkov; kot zakonska in družinska terapevtka pa dobro pozna povezavo med prenatrpanim domom in mentalno-čustvenimi tegobami ter pri svojem delu skupaj s klienti išče pot do njihovih rešitev – tudi s čiščenjem nereda.

Mateja Zupan

Na zero waste področju je sicer še bolj začetnica, a svoje izkušnje in ugotovitve rada v pisani besedi deli s svojimi bralci. Poleg pisanja člankov si na zgornjem Gorenjskem koncu znotraj tima Izmenjajva si prizadeva za čim več različnih izmenjav, od oblačil do igrač, in tako ljudi ozaveščati, da je tudi blago iz druge roke lahko novo in lepo.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...