Čist-E-Novice

Kup starega papirja.JPG
Star papir bo tudi letošnjo pomlad prinesel novo upanje
Mi zbiramo! Pod tem geslom bo letos potekala že tretja izvedba akcije Star papir za novo upanje 2014, ki jo v Društvu Ekologi brez meja pripravljamo skupaj s podjetjem Dinos. Namen projekta je, da lahko vsak prebivalec Slovenije doda svoj list k boljšemu svetu. Zbiraj tudi ti in se nam pridruži na zbiralni akciji starega papirja, ki bo potekala med 17. marcem in 30. aprilom 2014.
Piše: Urša Dolinšek Več
ZWE v Parizu.JPG
Ekologi brez meja smo postali člani mreže Zero Waste Europe
Konec prejšnjega tedna je v Parizu potekalo redno letno srečanje članov Zero Waste Europe mreže, ki jo sestavljajo nacionalne Zero Waste organizacije in lokalne skupnosti. Srečanja smo se poleg predstavnikov iz 20 držav, udeležili tudi Ekologi brez meja in preko programa Zero Waste Slovenija postali nacionalna organizacija mreže. Zero Waste Europe ima trenutno 300 članov, ki zastopajo 3 % prebivalcev EU.
Piše: Erika Oblak Več
Ocistimo Slovenijo.jpg
Spomladansko čiščenje – pridruži se!
Pomlad bo kmalu pred vrati in z njo ponovno priložnost za spomladansko čiščenje. Da ne bomo čistili samo domov in stanovanj, vas tudi letos vabimo, da očistimo in uredimo naše okolje. Naj zelenice, vrtovi, parki, gozdovi in vode ponovno zaživijo. Zavihajte rokave in se pridružite Ekologom brez meja, Turistični zvezi Slovenije in ostalim organizatorjem prostovoljnih čistilnih akcij.
Piše: Janja Stopar Več
LDI Kosovo.png
Delovni dan zaposlenega EBMologa
Vedno sem v zadregi, ko me ljudje sprašujejo kje delam. Pa ne, ker bi se sramoval dela v društvu, ampak ker je tako težko na kratko opisati že samo osnovni nabor zadolžitev, kaj šele realni. Da bi zmedo pokazal s primerom, sem si dober teden vnaprej izbral dan in ga sproti dokumentiral. Rezultat je v pričujočem članku.
Piše: Jaka Kranjc Več
Kuhinjski odpadki.jpg
Kako do manj odpadkov v kuhinji?
Pri pripravi jedi nam po navadi nastanejo ostanki, ki jih ne pojemo ampak zavržemo. Ste kdaj pomislili, da bi lahko kuhinjske ostanke še uporabili, preden ti postanejo odpadek? Ali, da lahko celo zmanjšamo količino kuhinjskih ostankov tako, da jih ustrezno pripravimo in zaužijemo?
Piše: Janja Stopar Več
Koledarček
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si