Čist-E-Novice

Spomladanske aktivnosti na projektu Tekstilnica
Trenutno največji projekt, pri katerem sodelujemo Ekologi brez meja – Tekstilnica, je že v polnem teku. Pomladni meseci so prinesli nešteto dogodkov, zbrali in izmenjali smo že veliko tekstila, čaka pa nas še več dela.
Piše: Urša Dolinšek Več
S čistilnimi akcijami 2013 smo v register divjih odlagališč zarisali nove zelene pike
Konec aprila se je zaključil mesec čistilnih akcij 2013, s katerimi smo v register divjih odlagališč namesto črnih in rdečih pik zarisali nove zelene pike. Tokrat nismo organizirali vseslovenske čistilne akcije v enem dnevu, ampak smo organizacijo prepustili lokalnim skupnostim in društvom ter jim skupaj s Turistično zvezo Slovenije ponudili pomoč pri obveščanju in organiziranju.
Piše: Karmen Wamberger Več
Vrt na Povšetovi ponovno odpira svoja vrata
Leto dni je okoli in po dolgi zimi so se skupaj s pomladjo prebudili tudi slovenski vrtovi. Manjši, večji, permakulturni ali zenovski, vsak vrt prinese nekaj lepega v okolje in v srca ljudi, ki ga obdelujejo. Tudi Vrt na Povšetovi ima tak učinek.
Piše: Urban Presker Več
Reportaža iz Zelene čistke
Medtem, ko je bila letošnja pomlad za naše društvo relativno mirna, so Hrvatje že drugič organizirali veliko čistilno akcijo – Zeleno čistko. Nad idejo smo jih navdušili dve leti poprej na konferenci Očistimo Balkan v Rimskih Termah, kjer smo se zbrali prostovoljci iz širše regije in predstavili naše izkušnje z "Let's do it" projekti.
Piše: Jaka Kranjc Več
Gregor Lipuš: »Zemljo smo si sposodili od naših vnukov«
Po poklicu strojni tehnik, a že vrsto let dela v grafični industriji, v svojem prostem času pa kot aktivni član društva Ekologi brez meja in občinski koordinator skrbi za popis divjih odlagališč v občini Žalec. Je tudi ponosni očka devetletne hčerke in eden bolj aktivnih zagovornikov vsega, kar je naravnega in izhaja iz čistega okolja.
Piše: Luka Dekleva Več
Koledarček


Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si