Zaglavje Podpri nas
A kdo to sploh bere?

Tokratni ČEN za ljubitelje narave in teka, za gurmane in navdušence nad modo, predvsem pa za vse nas — v ospredje postavljamo digitalne odpadke. Upamo, da naš ČEN ne sodi med njih. Ali pač? Pomagajte nam biti še boljši, s pridružitvijo našim pobudam pa pomagajte, da bo naš skupen svet še boljši.

Novice
cover
A kdo to sploh bere?

“Prosimo vas za pet minut vašega časa in odgovore na kratek vprašalnik”. Mnogokrat smo vas tako že nagovorili. Ko smo se ukvarjali z zavrženo hrano, oblačili in celo gradbenimi odpadki.

Preberi več
Očistimo digitalne smeti

Med 14. in 19. marcem bo potekala že tradicionalna svetovna digitalna čistilna akcija, ki posameznike spodbuja, da iz udobja svojega doma poskrbimo za manjši vpliv na okolje.

Preberi več
Tudi letos se bomo 23. aprila oblekli v rabljena oblačila

Ekologi brez meja, Pravična trgovina Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj napovedujemo drugo izvedbo Dneva v rabljenih oblačilih. K sodelovanju vabimo posameznike in organizacije.

Preberi več
Pridružite se akciji #smeTek in prispevajte k skupnostni znanosti

Ko skopni zadnji sneg (čeprav niti tega več ni), na površje površje pridejo zvončki in smeti. Poleg gasilstva, zborovskega petja in najbrž še kakšne posebne kaprice, smo Slovenci posebni tudi kar se tiče odpadkov.

Preberi več
Kdaj bo zavrženi hrani potekel rok?

24. april je v našem koledarju označen kot slovenski Dan brez zavržene hrane. Lani smo ga na pobudo Lidl Slovenija prvič obeležili prek spleta in povezali prizadevanja številnih organizacij, ki se že leta ukvarjamo s to problematiko.

Preberi več
Osebno
Odbite naprave

Navdušenje nad tehnologijo prej ali slej trči ob dejstvo, da je elektronskih odpadkov enostavno preveč. Težko je ignorirati tone

Preberi več
Ne spreglejte