Delavnice - za Slovenijo brez zavržene hrane
 
Ste za akcijo na bolje? Pridružite se nam na delavnicah - na poti za Slovenijo brez zavržene hrane! Vas zanima problematika odpadne in zavržene hrane? Želite izvedeti več o razlogih za nastajanje odpadne hrane v vašem gospodinjstvu? Kaj lahko storimo v menzi, restavraciji, razdelilni kuhinji, da bi bilo odpadne in zavržene hrane čim manj? Kaj lahko storimo doma, v šoli, v podjetju, v lokalni skupnosti? Odgovor je preprost: storimo lahko zelo veliko. Samo organizirati se je treba. Če želiš spremembo, bodi sprememba.
Več ...
 
 
 
 
Odpadna hrana: Švedska
 
Usklajeno delovanje na ravni unije že daje rezultate, čeprav bo pot še dolga. Tistim, ki so se že napotili po njej. Skladno z mislijo, da če želiš iti hitro, pojdi sam, če želiš priti daleč, se odpravi skupaj. Skandinavci imajo v tovrstne namene ustanovljen Nordijski svet, znotraj katerega sodelujejo na tematikah, strateško pomembnih za vse. Na področju odpadne hrane to pomeni usklajeno delovanje na ravni statistike odpadkov in izgradnje modelov spremljanja in vrednotenja snovnih tokov.
Več ...
 
 
 
 
Prehranska varnost in odpadna hrana
 
Pomnite reklo “Misli globalno, deluj lokalno”? Dandanes ga slišimo bolj redko. Morda zaradi dejstva, da so globalni problemi začeli kazati svoj lokalni obraz? Podnebne spremembe vs. lokalne poplave, raba virov vs. visoke nabavne cene surovin, politična nestabilnost v Afriki vs. migracijski val v Sredozemlju. Živimo pač v zanimivih časih, ko je treba modrost povezati z veščino, razumevanje z dejavnostjo.
Več ...
 
 
  Odjava | Prijava
 

Društvo Ekologi brez meja,

Spletna stran Volk sit, koza cela

040 255 433

koza.volk@ocistimo.si

 


   
 
Projekt je podprt s sredstvi finančnega mehanizma EGP 2009-2014.