Zmanjšanje odpadkov povečuje učinkovitost gospodarstva
 
EU FUSIONS je lani objavil temeljito študijo gonilnikov nastajanja odpadne hrane, grožnje za nadaljnjo rast ter priložnosti za zmanjšanje količin. Gre za prvo tovrstno analitično in metodološko študijo na evropski rasti, ki odločevalcem jasno pove, da je možnosti za izboljšanje učinkovitosti posameznih deležnikov veliko.
Več ...
 
 
 
 
Intervju: “To so ogromne količine hrane, ki gredo v mlin in potem za bioplin”
 
Drago (izmišljeno) je več let vozil zbirno vozilo v podjetju, ki zbira odpadno in zavrženo hrano iz trgovin in restavracij. Delo je zapustil, ker ni mogel več gledati ogromnih količin hrane, ki dnevno končajo v pomijah v že znamenitih belih ali modrih plastičnih posodah. “Daleč od oči, daleč od pameti”, pravi Drago. Med zavržki so tudi takšni, ki so tudi povsem vredu, recimo izdelki, ki jim bo rok potekel šele naslednji dan.
Več ...
 
 
 
 
Kaj se lahko vlada in gospodarstvo naučita od Britancev
 
Britanci so znani kot praktični in natančni ljudje, ki sicer naj ne bi dobro kuhali, a so zelo hitro ugotovili, da je treba z vsemi ukrepi zmanjšati količine odloženih odpadkov. Najuspešnejše sredstvo za motivacijo ljudi, znano iz preteklosti in uporabno tudi danes, je denar. Zato so uvedli posebno takso na odlaganje odpadkov in zbrani denar namenili izgradnji infrastrukture in kakovostnega podpornega okolja. Kaj so se naučili in kaj nam priporočajo?
Več ...
 
 
 
 
Delavnice za aktiviste, lokalne skupnosti, šolnike in vse, ki jim je mar za hrano
 
Vas zanima problematika odpadne in zavržene hrane? Kaj lahko storimo doma, v šoli, v podjetju, v lokalni skupnosti? Odgovor je preprost: storimo lahko zelo veliko. Samo organizirati se je treba. Če želiš spremembo, bodi sprememba, ponavljamo Ekologi brez meja za velikim strategom nenasilnega aktivizma.
Več ...
 
 
  Odjava | Prijava
 

Društvo Ekologi brez meja,

Spletna stran Volk sit, koza cela

040 255 433

koza.volk@ocistimo.si

 


   
 
Projekt je podprt s sredstvi finančnega mehanizma EGP 2009-2014.