Zaglavje Podpri nas
Za svet brez sežigalnic in smeti lahko poskrbimo vsi

Mesec september je zdaj že tradicionalno posvečen najmnožičnejši čistilni akciji na svetu, ki jo bo tudi tokrat pospremil popis blagovnih znamk. 19. september pa bomo letos obeležili še z akcijo Za naravo ob Sočo. Posamezniki imamo moč, da na nepravilnosti jasno, glasno in aktivno opozorimo tako odločevalce kot tudi proizvajalce. Le z umikom plastike za enkratno uporabo, preoblikovanjem izdelkov in preprečevanjem nastajanja odpadkov lahko zaustavimo plastično onesnaževanje in tudi pri nas gorečo željo po sežiganju odpadkov.

Novice
Koš za bio odpadke
Popis blagovnih znamk 2020

Vabljeni, da nam tudi letos pomagate identificirati tiste proizvajalce, blagovne znamke in vrste plastike, ki najpogosteje onesnažujejo naše okolje.

Preberi več
Za naravo ob Sočo

V soboto, 19. septembra je po uspešni junijski akciji Za naravo ob Savo čas, da se za naravo povežemo ob Soči! Skupaj bomo prehodili, preveslali in prekolesarili tok reke Soče od njenega sotočja z Lepeno v osrčju Julijskih Alp pa vse do Anhovega, kjer se zlovešče dvigajo dimniki cementarne Salonit Anhovo.

Preberi več
350 milijard dolarjev za reševanje plastične industrije

Preden se je svet postavil na glavo, smo govorili o plastiki. Tudi danes govorimo o njej, a zgodba o plastiki je dobila dramatičen preobrat. O aktualnih številkah, boju Davida proti Goljatu in ceni plastike.

Preberi več
Najštevilčnejši odpadek na obali

Posvečeno vsem kadilskim junakom, naj prevzamejo odgovornost in ne puščajo ogorkov kjerkoli, ter tobačni industriji, da vključi ozaveščanje o pravilnem odlaganju ogorkov na cigaretno embalažo, preden jih v to prisili prihajajoča zakonodaja.

Preberi več
Osebno
Od zla nazaj do zala

Ste vedeli, da naj bi beseda zal (lep, postaven) izvirala iz besede zlo? Kaj se je v 18. stoletju zgodilo, da je v splošno rabo prišla taka skoraj sprevržena oblika?

Preberi več
Ne spreglejte