Čist-E-Novice

Trgovinica.jpg
Izdelki Tekstilnice – unikatna darila s trojno močjo za vas ali vaše najdražje
Kolikokrat ste se že znašli v dilemi, kaj podariti za rojstni dan ali drugo posebno priložnost? Želite nekomu izkazati pozornost, ali preprosto sebi in vašim najbližjim polepšati dan? Če iščete unikatno darilo, imamo pravi odgovor za vas. Izdelki Tekstilnice imajo kot darila kar trojno moč: razveselijo vam drago osebo, prinašajo nova delovna mesta ter hkrati varujejo okolje.
Piše: Karmen Wamberger Več
Sedmi dan ekovasi1.JPG
Sedmi dan ekovasi – kako naprej?
Celostno zdravje je edino pravo zdravje. Ko govorimo o njem, ne moremo mimo ekološke, ekonomske, socialne in duhovne blaginje posameznika in skupnosti. Bistvo ekoloških naselij je prav v tem, da si prizadevajo za zdravje v najširšem pomenu besede. Na 7. dnevu ekovasi v Art centru pri Središču na Goričkem smo se zbrali ljudje, ki si želimo prav takšnega, zares zdravega življenja.
Piše: Nara Petrovič Več
Kupi zavrzene hrane.jpg
Hrano na krožnik, ne v koš za odpadke!
Medtem ko se prebivalci zahodnega sveta po hrano največkrat odpravimo v trgovine, kjer se police šibijo pod težo vseh mogočih živil, vsak sedmi državljan sveta trpi zaradi lakote. Pri tem je seveda nedopustno, da se ogromne količine hrane zavržejo. Koliko hrane se odvrže v Sloveniji in katere so organizacije, ki prestrezajo pot živilom namesto do koša, na krožnik, pa si lahko preberete v naslednjih vrsticah.
Piše: Anja Uršič Več
Delavnica o sajenju sadnih dreves.JPG
Vrt na Povšetovi: ''Vse dobre stvari gredo počasi''
Vrt ob ljubljanskem zaporu na Povšetovi, ki ga že tri leta skupaj obdelujejo varovanci zapora in prostovoljci, postaja vse večji, trdo delo in dobra volja pa tudi letos s seboj prinašata bogato letino. Pridelke porabijo v kuhinji zapora, delo na vrtu pa za zapornike predstavlja hortikulturno terapijo in jim ob izpustitvi omogoči lažji vstop v zunanji svet. Pogovarjali smo se z Mirjam Kopše, strokovno sodelavko, ki vodi razvoj Vrta na Povšetovi.
Piše: Urban Presker Več
DojenjeCEN.jpg
Mali otroški svet z veliko ekološkega pridiha
Rojstvo otroka vam prinese veliko sprememb, ki predvidevajo tudi nakup različnih stvari. Čeprav je izdatkov ogromno, pa naj vas vendarle ne potegne v mrzlično potrošnjo, saj so novorojenčkove potrebe v bistvu minimalne. Poleg uporabe pralnih plenic, organske otroške hrane in izmenjave otroških oblačil obstajajo še drugi načini za zmanjšanje stroškov in trajnostni način življenja.
Piše: Martina Vilhar Več
Koledarček


bannertrgovina.jpg
Zanimive povezave
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si