Čist-E-Novice

ustvarjanje.jpg
Star papir za novo upanje 2014: Mi zbiramo – zbiraj tudi ti!
Društvo v sodelovanju s podjetjem Dinos že pridno pripravljamo vse potrebno za tretjo izvedbo projekta »Star papir za novo upanje«, ki bo potekal med 17. marcem in 30. aprilom. Prav vsak od nas lahko doda svoj list k boljšemu svetu. Zbiraj tudi ti!
Piše: Katja Sreš Več
getty.food.jpg
Volk sit, koza cela - Za Slovenijo brez zavržene hrane
Si lahko zamislite, da povprečna slovenska družina zavrže tono in več “odpadkov” in da je od tega je vsaj tretjina zavržena hrana? Zavržene zaradi slabega gospodarjenja, zavajajočega trženja, impulzivnega nakupovanja, nepravilnega porcioniranja ...
Piše: Albin Keuc Več
rewritable-water-paper-800.jpg
Različne vrste papirja in zakaj jih je dobro ločevati
Kadar nam nekdo omeni »papir«, večinoma pomislimo na kvaliteten bel list, ki ga vstavimo v tiskalnik. Pri ločenem zbiranju, damo vse v isti zabojnik in ponavadi niti ne pomislimo, da je nadaljna predelava zelo odvisna od sestave papirja.
Piše: Veronika Cencen Več
domaca-kozmetika.jpg
Gospodinjstvo z manj odpadki: Kopalnica
Po konceptu Zero Waste je karkoli, česar narava ne more predelati ali pa ne moremo kvalitetno reciklirati, vedno odpadek. Če stopimo na raven posameznika, ki edini lahko premika družbo – ker je del nje – si bomo v tokratnem prispevku pogledali, kako lahko zmanjšamo količino odpadkov v kopalnici.
Piše: Anja Uršič Več
Pomlad bo posvečena staremu papirju
Ste vedeli, da mora naša papirna industrija uvažati star papir in to celo več kot polovico? Poglejmo si malo bolj podrobno, koliko papirja porabimo, kako in koliko ga recikliramo, pa še kakšno dodatno zanimivost.
Piše: Anja Uršič Več
Koledarček
SMNJ-NA-PLAC! - Pozdrav pomladi v Črnomlju


Zanimive povezave

SPZNU-LOGO-2014-272x100.jpg
info@ocistimo.si
ocistimo.si ebm.si