Avtor: Barbara Zorko, dne 8. march 2021, 12:03

Društvo Ekologi brez meja vas v sodelovanju z gradbeno biologinjo z več kot 15-letnimi praktičnimi izkušnjami Matejo Andrejo Leskovar vabi na spletni predavanji »Naravna gradnja« in »Naravno bivanje«.

Naravna gradnja

Vnos naravnih materialov v prostore pozitivno vpliva na naše počutje in zmanjšuje stres. Naravna gradnja pa ni samo boljša za naše zdravje, temveč je lahko tudi izjemno estetska. Mateja Andreja Leskovar vam bo predstavila vse za naš prostor primerne načine gradnje iz naravnih gradiv, kot so les, slama, ilovica. Predavateljica bo ob bogatem slikovnem materialu predstavila tudi celotno paleto naravnih materialov, ki jih lahko uporabite tako za prenovo kot novogradnjo.

Dogodek bo v torek, 30. marca, ob 18. uri prek spletnega orodja Zoom. Prijave zbiramo na povezavi: https://forms.gle/CVsboSQ7ot9FnJUc6. Prijavljeni bodo dan pred dogodkom na elektronski naslov prejeli povezavo za spremljanje dogodka.

Naravno bivanje

Kako na popolnoma naraven način opremiti ter vsakodnevno vzdrževati vaš dom? Vabljeni na predavanje, ki vam bo postreglo s celo kopico praktičnih nasvetov za to. Predavateljica vam bo predstavila nabor naravnih izdelkov za prenovo (naravni ometi, barve, premazi), vzdrževanje (čistila) in opremo doma (pohištvo, tekstil).

Dogodek bo v četrtek, 1. aprila, ob 18. uri prek spletnega orodja Zoom. Prijave zbiramo na povezavi: https://forms.gle/CVsboSQ7ot9FnJUc6. Prijavljeni bodo dan pred dogodkom na elektronski naslov prejeli povezavo za spremljanje dogodka.

Predavanji sta brezplačni in bosta zanimivi za vse, ki vas zanimata gradnja ali prenova iz naravnih materialov, kot tudi za tiste, ki želite živeti bolj v harmoniji z naravo ali vas zanimajo okoljske teme.

© Mateja Andreja Leskovar