Avtor: Katja Sreš, dne 3. june 2021, 09:06

Ob letošnjem dnevu okolja smo za vas (i)zbrali najbolj koristne vsebine, ki vam bodo od besed pomagale k dejanjem preprečevanja nastajanja plastičnih odpadkov. Plastiki in embalaži se v duhu letošnje rdeče niti obnove ekosistemov posvečamo iz več razlogov:

  • Ugotovitve projekta Plastika naša vsakdanja kažejo, da se dejanska stopnja recikliranja plastične embalaže v Sloveniji giblje le okrog 33 % in ne okrog 60 %, kot je razbrati iz uradnih evidenc. Na globalni ravni so podatki še manj optimistični, saj smo do danes reciklirali manj kot 10 % vse proizvedene plastike.
  • Ena tretjina plastike, ki naj bi jo v EU reciklirali, je dejansko poslana na drugi konec sveta.
  • 16. junija vam bomo predstavili prvi mednarodni Dan rinfuze, dan, ko še dodatno težimo s spodbujanjem uporabe trajne embalaže z možnostjo ponovnega polnjenja.
  • Rešitve so tu, poznamo jih in delujejo. Spoznajte in udejanite jih skupaj z nami.

Vabljeni k raziskovanju zanimive knjižnice vsebin, ki jo bomo v bodoče še nadgrajevali. Veseli pa bomo seveda tudi vaših predlogov podcastov, novičnikov, webinarjev, aplikacij in ostalih koristnih vsebin, ki nam jih lahko posredujete prek družbenih omrežij ali na info@ocistimo.si.

foto: Photo by Naja Bertolt Jensen, Unsplash