Objavljeno dne 25. august 2013, 10:08

SMETI EBM banner 900x300

 

V dokumentarnem filmu Smeti (Trashed), ki je nastal v produkciji filmske družbe Blenheim Films, britanske filmske ustvarjalke, producentke in režiserke Candide Brady in je bil izbran za poseben prikaz na filmskem festivalu v Cannesu, se igralec Jeremy Irons nameni raziskati razsežnosti in vplive globalne problematike odpadkov, ko na svojem potovanju okoli sveta obiskuje čudovite kraje, okrnjene zaradi onesnaževanja. To je podrobno in drzno preiskovalno popotovanje, ki Ironsa in nas popelje od skepticizma k žalosti in od groze k upanju. Bradyjin pripovedni glas v filmu je živo podkrepljen z glasbeno podlago, ki jo je posebej za film Smeti zložil z oskarjem nagrajeni skladatelj Vangelis. Film je prejel množico nagrad na različnih festivalih, pomladi 2013 je bil predvajan tudi v Evropskem parlamentu.

 

Ekologi brez meja smo preko družbe Blenheim films prejeli licenco za predvajanje filma v Sloveniji v izobraževalne namene.
Za predvajanje filma v izobraževalne namene na vaši šoli ali izobraževalni ustanovi vas prosimo, da nam pošljete izpolnjeno naročilo. Film ni primeren za osnovne šole.

 

 

 

Slovenska premiera dokumentarnega filma Smeti z okroglo mizo

 

O filmu Smeti

 

Smeti (Trashed, 2012), dokumentarni okoljevarstveni film

V sodelovanju z: Jeremy Irons

Glasba: Vangelis

Režija in scenarij: Candida Brady

Producenti: Candida Brady & Titus Oglivy

Izvršni producenti: Candida Brady & Titus Oglivy, Jeremy Irons & Tom Wesel

Montaža: James Coward & Kate Coggins, Jamie Trevill

Umetniški direktor: Garry Waller

Direktor fotografije: Sean Bobbitt BSC

Produkcija: Blenheim Films

Post produkcija: The Mill, Creativity Media

Jezik: angleščina (s slovenskimi podnapisi)

Trajanje filma: 97 minut

Povezave: uradna stran, IMDB, uradna foto galerija, uradni napovednik

Nagrade: prejemnik ‘’Palme Verte’’ na Britanskem zelenem filmskem festivalu 2013; zmagovalec 30. Mednarodnega festivala okoljskega filma 2013 (posebna nagrada za dokumentarni film), posebna projekcija na filmskem festivalu v Cannesu 2012 in številne druge filmske nagrade.