Zaglavje Podpri nas
Maraton okoljskih dni

Aprilske Čist-e-novice začenjamo pozitivno - ozaveščenost posameznikov na področju odpadkov raste! Vedno več aktivnih državljanov pa enako zahteva od odločevalcev in proizvajalcev. V pomoč pri naših vsakodnevnih odločitvah so lahko razbiti miti, k ukrepanju pa nas spodbuja cela plejada okoljskih dni, ki se z leta v leto na naših koledarjih množijo. Letos tako dodajamo dva nova, s poudarkom na oblačilih in odpadni hrani, slednja je še posebej blizu naši tokratni kolumnistki, Tini Cipot. Katera tema pa se bo ta mesec dotaknila vas?

Novice
cover
Prvi slovenski Dan v rabljenih oblačilih

22. aprila obeležujemo dan Zemlje, 24. aprila se spominjamo žrtev zrušenja stavbe tekstilne tovarne Rana Plaza, 23. april pa je tako najbolj naravna izbira za 1. slovenski #DanVRabljenihOblačilih.

Preberi več
Mesec, ko praznuje okolje

Okoljski dnevi nam pomagajo vsaj v enem dnevu izpostaviti, kaj je zares pomembno v naših življenjih. S sodelovanjem pri tovrstnih pobudah nam lahko pomagate, da takšnih opomnikov v naši zeleni prihodnosti ne bomo več potrebovali.

Preberi več
Razbijamo mite o plastenkah in steklenicah

Čeprav je študija Zero Waste Europe izšla že konec lanskega leta, pa je za slovenski prostor bolj pomembna kot kadarkoli prej. Naše nabiralnike namreč dnevno polnijo pisma ozaveščenih posameznikov, ki od proizvajalcev aktivno zahtevajo bolj trajnostne alternative.

Preberi več
Ne zamudite ostalih dogodkov:

21. 4. Kako naprej do manj odpadkov?

22 4. Na meč'mo hrane stran

Osebno
Ponovno si moramo privzgojiti spoštovanje do hrane

Velikonočni vikend je spet prinesel goro hrane na mizo. Vedno znova me začudi, kako veliko smo je sposobni pojesti v nekaj dneh. In kot ponavadi, ti po treh dnevih trdo kuhana jajca že krepko presedajo.

Preberi več
Ne spreglejte