Zaglavje Podpri nas
Od besed k dejanjem

April nam z raznolikimi okoljskimi dnevi prinaša vrsto priložnosti, da naredimo nekaj dobrega za naš planet — oblečemo rabljena oblačila, preprečimo zavržke hrane, spodbujamo predelavo in ponovno uporabo ... in volimo stranke z resnično zelenimi programi.
Morda pa je prav letošnji dan zdravja, ki je že za nami, najbolj poveden. Upamo, da imamo še dovolj zdrave pameti, da se zavedamo tokratnega slogana "naš planet, naše zdravje". Bodimo egoistični in ohranimo oboje. Priložnosti, ko vidite, je veliko. Tega se zavedajo tudi lokalne skupnosti, ki v Sloveniji ponovno orjejo ledino na poti do zero waste.

Novice
cover
23. aprila je dan za rabljena oblačila in vrhunec Tedna modne revolucije

Ekologi brez meja in Pravična trgovina Slovenije napovedujejo drugi Dan v rabljenih oblačilih, ki bo potekal 23. aprila. K sodelovanju ob podpori številnih organizacij vabimo tudi posameznike.

Preberi več
Občini Bled in Gorje postali prvi prejemnici evropskega certifikata »Zero Waste Certified City«

Zunanji strokovnjak organizacije Mission Zero Academy (MiZA) je za obe občini revidiral uspešnost izvajanja zero waste ukrepov in skladnost s pogoji, ki jih zahteva certifikat.

Preberi več
Naše prehranjevalne navade so se spremenile, z njimi pa tudi rešitve za manj zavržkov

Ekologi brez meja smo se v občini Škofja Loka več mesecev posvečali raziskovanju problematike zavržene hrane. Pred slovenskim Dnevom brez zavržene hrane razkrivamo rezultate enotedenskega spremljanja prehranjevalnih navad gospodinjstev.

Preberi več
Več kot 1000 možnosti za ponovno uporabo na portalu Manj je več

Na portalu, ki smo ga v preteklih tednih s pomočjo Zavarovalnice Merkur aktualizirali in razširili s podatki, lahko najdete več kot 1000 možnosti za ponovno uporabo.

Preberi več
Ob Dnevu Zemlje podpiramo predelavo in ponovno uporabo

Ko smo s sodelavkama pred kratkim obiskale vrhniški Depo, je v krasno trgovinico z rabljenimi izdelki na Cankarjevi 6 zašel mali ptiček. Kot da je tudi on začutil, da se tukaj dogaja nekaj dobrega.

Preberi več
Osebno
Ljubljena oblačila trajajo

Nakupovanje oblačil ni bilo nikoli opravilo, ki bi mi bilo pri srcu. A se kljub temu nikoli ni zgodilo, da bi bila moja omara z oblačili prazna ali da bi nosila ponošena in raztrgana oblačila.

Preberi več
Ne spreglejte