Zaglavje Podpri nas
Zemlja naj praznuje vsak dan!

Leta 1970 je bil 22. aprila obeležen prvi Dan Zemlje. Nekaj desetletij kasneje so naši koledarji polni dni, ki nas opozarjajo, da bi se tudi vseh preostalih 364 dni morali ukvarjati s stanjem našega planeta. Dva od njih sta z lepim izkupičkom že za nami, hitro modo in zavrženo hrano pa imamo še na aprilskem meniju. Vabljeni, da se nam pri obeleževanju in ozaveščanju pridružite - najmanj, kar lahko, je podpis in zahteva za takojšnjo uvedbo kavcijskega sistema.

Novice
cover
23. aprila si oblečemo rabljena oblačila

23. aprila oblecite rabljena oblačila in z zgledom na družbenih omrežjih k ponovni uporabi spodbudite tudi svoje bližnje.

Preberi več
Slovenski dan brez zavržene hrane četrtič

Zadnji okoljski dan v aprilu, a zato nič manj pomemben! Lani je Vlada RS na seji 13. aprila 2023 sprejela Sklep o razglasitvi slovenskega dne brez zavržene hrane, ki ga bomo obeležili 24. aprila.

Preberi več
Ob mednarodnem zero waste dnevu v Sloveniji tri nove nastanitve na poti zero waste

Ribno Alpine Resortu se kot primer dobre prakse ravnanja z odpadki v nastanitvah pridružujejo Soča Guesthouse, Hotel Cerkno in Jenkova rezidenca, ki vse dosegajo oz. presegajo kriterij 90 % ločeno zbranih odpadkov.

Preberi več
Slovenija je očistila 26 tisoč gigabajtov

Na našo pobudo se je odzvalo 1288 posameznikov, ki so iz svojih digitalnih naprav izbrisali 26 tisoč GB podatkov, kar predstavlja 5 ton prihranka izpustov toplogrednih plinov. Hvala!

Preberi več
Zaradi tega ne bom nikoli kupoval brez embalaže

Med predavanjem o tem, kaj lahko vsak izmed nas naredi, da bo proizvedel manj odpadkov, se iz zadnje vrste oglasi skeptičen glas.

Preberi več
Ne spreglejte