Zaglavje Podpri nas
Smetenje in zeleno zavajanje — dva konca istega problema

Smetenje in zeleno zavajanje. Dva 'trenda', ki sta v porastu in se jima moramo zoperstaviti že na začetku ter poskrbeti, da bo šlo le za muhi enodnevnici. Dobra novica je, da lahko obe ubijemo na en mah. Čistilne akcije, ki bodo potekale septembra, so lahko tako kurativa kot preventiva. Služijo pa tudi znanosti, zato smo tokratno gostujočo tipkovnico podali piratu plastike in organizatorju Čiste obale, Urošu Robiču iz Inštituta za vode RS. In še ena dobra novica - Ekologi brez meja smo zaradi prispevka k trajnostnemu življenjskemu slogu nominirani za nagrado Emerging Europe. Za edine slovenske predstavnike lahko oddate glas do 31. 8. Hvala!

Novice
cover
Zakaj moramo proizvajalcem gledati pod prste?

Bio, eko, razgradljivo, zeleno, brez tega in onega … današnji izdelki so prelepljeni s temi krilaticami, oglasni bloki pa trajnostni do onemoglosti. Pa res lahko zaupamo navedbam proizvajalcev, če se seveda sploh znajdemo med vsemi oznakami?

Preberi več
Cel svet za čist planet

Ali ste vedeli, da je tretja septembrska sobota že od leta 1986 posvečena obalnim čistilnim akcijam? Leta 2018 pa so se obalam pridružili še gozdovi, reke, mesta in vasi.

Preberi več
Pirati plastike navdušili evropske ministre in ministrice, odgovorne za raziskave

Mladi so evropskim odločevalcem predstavili slovenske uspehe projekta Pirati plastike, pred jesensko ponovitvijo pa so znani tudi že prvi rezultati vzorčenj.

Preberi več
Osebno

Največkrat sem se spotaknil ob vprašanja, zakaj je nekaterim ljudem tako vseeno, kam odvržejo odpadke? Še večji absurd se mi je zdel, zakaj bi nekdo v avto naložil kavč, hladilnik in TV in vse to peljal mimo zbirnega centra.

Preberi več
Ne spreglejte