Zaglavje Podpri nas
Za vsako katastrofo ena dobra praksa raste

Požari, onesnaženje, škodljve kemikalije, ki prodirajo v naša telesa. Žal se vse pogosteje srečujemo s posledicami odločitev, ki smo jih zakuhali sami. Po drugi strani pa je lahko povezanost ljudi v kriznih situacijah neverjetna, kot pravi naš tokratni kolumnist, prostovoljni gasilec, ki je bil na Krasu soočen s prav posebnimi odpadki - neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. Pa vendar nam ni treba čakati na katastrofične razsežnosti, da se povežemo in zavihamo rokave. Kar se odpadkov in plastike tiče, se jim lahko izognemo, kjer se da, se o tem pogovarjamo in ko smo počrpali že vso preventivo, jih skupaj odstranimo iz okolja.

Novice
cover
Več vsebin in manj odpadkov v novem šolskem letu

Kako otrokom in mladim približati okoljske teme? Vedno znova se izkazuje, da je prav področje odpadkov tisto, kjer lahko vsi nekaj postorimo.

Preberi več
Začelo se je v Estoniji …

2008, Estonija, 2018, cel svet. Vmes smo 2010 in 2012 očistili še Slovenijo in prevzeli štafetno palico rekorderjev po udeležbi na čistilnih akcijah. 17. septembra 2022 je ponovno priložnost, da pokažemo, kakšno moč imajo individualna dejanja.

Preberi več
Zero waste od Maribora do Portoroža

V letošnjem letu smo uspešno pod streho spravili že pet prireditev, kjer so odpadke preprečevali, jih ločeno zbirali in tehtali ter neutrudno komunicirali o pomenu teh dejanj.

Preberi več
Pogovoriti se moramo o kemikalijah

Ekologi brez meja nismo kemiki, pa vendar kemikalije prodirajo tudi v naše delo. In telo. To se dogaja na različne načine in ker nismo kemiki, se bomo posvetili tistemu, ki nam je najbližje - plastiki.

Preberi več
Ne zamudite ostalih dogodkov:

2.9. Promenada okusov Velenje

4.9. Team time hike

Osebno
Gozda ni več

Kot prostovoljni gasilec sem videl že veliko nesreč in gasil mnogo požarov. Novica o požaru na Krasu me ni naredila ravnodušnega.

Preberi več
Ne spreglejte