Zaglavje Podpri nas
Dobro ukrojeni projekti in sodelovanja nimajo roka trajanja

Običajno ob začetku leta še ne govorimo o zaključkih in slovesih, a 2022 ima očitno druge načrte. Potegnili smo zadnji šiv projekta Obleka naredi človeka in zamenjali vodstvo, zato je čast kolumne tokrat pripadla naši Urši Zgojznik. A dobro ukrojeni projekti in sodelovanja nimajo roka trajanja, zato je tokratni novičnik priložnost tudi za nove začetke - nekatere pletemo tudi v evropskih in globalnih mrežah, ki so nam v navdih s primeri dobrih praks.

Novice
cover
Ne bomo več nikoli govorili o oblačili?

31. januarja smo z izdajo nove revije Etičnega potrošnika potegnili zadnji šiv projekta Obleka naredi človeka. Ekologi brez meja, Pravična trgovina Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj, smo projekt očitno dobro ukrojili, saj se zgodba o okolju in ljudem prijazni modi plete še naprej.

Preberi več
Perje in pajčevine

Ekologi brez meja smo precej omreženi. Ne le zaradi zgodnje digitalizacije, ampak ker še vedno verjamemo v izjemno moč sodelovanja. V tokratnem članku na kratko predstavljamo v katere vse pajčevine smo se zapletli in če se v njih nabirajo pajčevine.

Preberi več
Urša Zgojznik odstopila z mesta predsednice Društva Ekologi brez meja

S formalno ustanovitvijo VESNE - zelene stranke njena sopredsedujoča, Urša Zgojznik, odstopa z mesta predsednice Društva Ekologi brez meja. Do izvolitve novega predsednika ali predsednice vodenje društva opravljata člana upravnega odbora, Jaka Kranjc in Katja Sreš.

Preberi več
Ponovna uporaba steklenic za vino

Projekt reWINE je dokazal, da so sistemi ponovnega polnjenja za vino možni; če bi jih povečali, pa bi pomembno prispevali k okolju in ciljem krožnega gospodarstva.

Preberi več
Osebno
Zakaj?

Bil je avgust 2009. Naletiš na novico “Očistimo Slovenijo v enem dnevu - Let's do it Slovenija 2010.” Pogledaš video in vstaneš. To je to. To je to - kar čakaš! Kar potrdi tvoj pogled na naravo, svet. Kar takoj jim pišeš in si zraven. In potem se zgodi 17. april 2010.

Preberi več
Ne spreglejte