Zaglavje Podpri nas
Odpadki v naših občinah

Korona je ‘šla’, odpadki ostajajo, Ekologi pa se ob začetku turistične sezone posvečamo rdeči niti našega delovanja, zero waste programu, ki ga udejanjamo na ravni lokalnih skupnosti in turističnih ponudnikov. Vsi skupaj smo dokazali, da spremembe so možne, pa jih lahko ohranimo tudi dolgoročno? O tem smo se pogovarjali z zavodom Turizem Ljubljana, organizatorji zero waste prireditev, h pristopu ‘od spodaj navzgor’ pa tokrat spodbujamo tudi naše občine.

Novice
Čevljarja Čevljarske urgence
Srečanje ob 6. obletnici programa zero waste v Sloveniji

Ekologi brez meja 23. junija 2020 organiziramo virtualno srečanje na daljavo z naslovom “Odpadki v naših občinah”, na katerem se bomo posvetili najboljšim praksam na področju upravljanja z odpadki, konkretnim vsebinam na lokalnem nivoju ter ozaveščanju in komuniciranju.

Preberi več
Zeleno = varno

Eden izmed paradnih konjev slovenskega gospodarstva je zagotovo turizem, ki pa mu je tik pred vzponom na vse vrhove rekordnih lestvic, zmanjkalo sape in strategije. Potem je prišel mikroorganizem, ki je prisilil, da se vzhajajoča turistična zvezda na sončni strani Alp za trenutek ustavi. Zdaj je čas za zelen in varen turizem.

Preberi več
Občine proti plastiki za enkratno uporabo

Čeprav bomo najbrž še več kot eno leto čakali na prenos Direktive o plastičnih izdelkih za enkratno uporabo, državna raven seveda ni edina, na kateri lahko spreminjamo zakonodajo.

Preberi več
Zgodba o plastiki ima lahko srečen konec

Dan pred svetovnim dnevom okolja smo gostili junaka dokumentarnega filma Zgodba o plastiki (The Story of Plastic), Delphine Lévi Alvarès in Froilana Grateja.

Preberi več
Osebno
Turizem v Ljubljani po epidemiji

Pandemija koronavirusa je začasno ustavila svet in kljub temu, da je turizem načeloma odporna panoga, ki hitro najde ravnovesje, ko se to poruši, je tokratna situacija nepredvidljiva.

Preberi več
Ne spreglejte