04
Jun
2020

Odpadki v naših občinah – strokovno srečanje ob 6. obletnici programa zero waste v Sloveniji

Ekologi brez meja 23. junija 2020 organiziramo virtualno srečanje na daljavo z naslovom “Odpadki v naših občinah”, ki je namenjeno predstavnikom občin, komunalnih podjetij, civilne družbe, strokovnjakom in medijem. Brezplačno srečanje bo na platformi ZOOM potekalo med 10.00 in 14.30 z odmorom za kosilo.

Cilj dogodka je prek treh vsebinskih sklopov pokazati, da je zero waste koncept realna rešitev za izzive ravnanja z viri in odpadki. S predstavniki članov slovenske zero waste mreže se bomo posvetili najboljšim praksam na področju upravljanja z odpadki, konkretnim vsebinam na lokalnem nivoju ter ozaveščanju in komuniciranju.

Sledila bo okrogla miza s predstavniki lokalnih skupnosti, kjer bomo spregovorili o praktičnih izzivih in rešitvah na področju ravnanja z odpadki ter odgovorili na vprašanje, ali je zero waste ena izmed njih.

Dogodek bo potekal v sodelovanju s partnerskima organizacijama v projektu Erasmus+, Zero Waste Europe in češko Hnutí Duha. Tako bo predstavljen tudi mednarodni vidik, dobre prakse in pogled na Slovenijo ‘od zunaj’.

Program in obrazec za prijave sta na voljo na tej povezavi.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...