Zaglavje Podpri nas
Voda gori, ogrožajo jo odločevalci in plastika

Slovenke in Slovenci smo že v preteklosti pokazali, da znamo in zmoremo. Zaščititi tisto, kar je res pomembno. Verjamemo, da nam bo, tako kot pri čiščenju narave, uspelo svoj glas povzdigniti tudi za zaščito voda. Ta pa še zdaleč ni ogrožena le s strani odločevalcev. Kot pojasnjuje naša tokratna strokovna kolumnistka, Mateja Grego - prišli smo tako daleč, da se morajo s plastiko v vodah ukvarjati otroci. Če nič drugega, podpišimo in podprimo vsaj te pobude. Ukrepajmo zdaj, preden nam steče voda v grlo. Da se to ne bo zgodilo prehitro, pa skrbimo tudi Ekologi brez meja, zato hvala za vse namenitve dohodnine!

Novice
cover
Pirati plastike - slovenski otroci na misiji proti plastičnemu onesnaževanju

Te dni so se pričela prva vzorčenja makro- in mikroplastike pod okriljem mednarodnega projekta skupnostne znanosti Pirati plastike - dajmo Evropa!

Preberi več
Nova študija pokazala, kako bi lahko v Sloveniji zmanjšali smeti embalaže pijač za 76 %

Reloop je s podporo Break Free From Plastic in Changing Markets Foundation izdal poročilo What We Waste, ki preuči dvajsetletno serijo podatkov o prodaji in ravnanju z odpadki embalaže pijač 93 držav (vključno s Slovenijo) in ovrednoti potencial depozitnih sistemov za zmanjšanje količin izgubljenih odpadkov embalaže pijač.

Preberi več
Voda gori, prispevaj svoj glas za referendum!

Ne le nekje za devetimi gorami in devetimi vodami ... zaščito voda s predlaganimi spremembami Zakona o vodah močno rahljamo tudi pri nas, na sončni strani Alp!

Preberi več
Nameni nam 1 % dohodnine

Po duši in srcu ekologi, po izobrazbi pa pisana mešanica vseh mogočih znanj. Urša, Katja, Barbara, Žaklina, Helena in Jaka smo Ekologi brez meja. Svet brez odpadkov je naša vizija, odpiranje in raziskovanje poti do tega cilja pa naš način življenja.

Preberi več
Osebno
Včasih smo plastične vrečke prali in sušili, danes morajo problem plastike reševati Pirati plastike

Spominjam se babičinega balkona, kjer se je poleg perila vedno sušila še kakšna plastična vrečka. Ni poznala pojma enkratna uporaba.

Preberi več
Ne spreglejte