Zaglavje Podpri nas
Bodi sprememba!

Lahko se še tako trudimo, pa vedno pridemo do enakega epiloga - brez angažmaja posameznikov se ne bo zgodilo nič. Posamezniki smo tisti, ki lahko stopimo na prste politiki in gospodarstvu, posamezniki smo tisti, ki lahko ozaveščamo, in posamezniki smo tisti, ki lahko dajemo zgled drugim, kot to počno številni ljudje in organizacije, ki jim v tem mesecu dajemo pozornost. A okoljski aktivizem ni samo stvar nekaterih posameznikov, sprememba si lahko tudi ti!

Novice
Čevljarja Čevljarske urgence
Rob Greenfield prvič v Sloveniji: Bodi sprememba!

Eden najprepoznavnejših ameriških okoljskih aktivistov bo obiskal 28 držav, med njimi prvič tudi Slovenijo, da nam pokaže, da je lahko prav vsak od nas sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Ekologi brez meja in Visoka šola za varstvo okolja Velenje vabimo na dve brezplačni predavanji.

Preberi več
Od Šoštanja do Anhovega: Vroče točke gorečega problema

Vrtimo se v začaranem krogu. Požari v zbirnih centrih odpadkov, embalažna kriza in dilema sežig odpadkov da ali ne. Dejstvo je, da sistem ravnanja z odpadki trenutno ne deluje najbolje, a vrtenje v krogu nam ne bo pomagalo.

Preberi več
Moški, ki ima le 111 stvari

Pred štirimi leti smo v Sloveniji prvič gostili žensko, ki ustvari le pol kozarca smeti letno, letos pa bomo ta ‘clickbait’ lahko zamenjali z ‘moški, ki ima le 111 stvari’. V začetku aprila namreč prvič v Slovenijo prihaja Rob Greenfield, ki pa ga z razliko od Bee Johnson lahko opišemo še z veliko več ekstravagantnimi zanimivostmi.

Preberi več
Ozaveščam, ozaveščaš, ozaveščamo!

Za uspešno naslavljanje in reševanje okoljskih izzivov je danes jasno, da je zgolj ekološka oziroma okoljska dimenzija premalo. Današnje okoljske probleme je ustvaril človek oz. družba v najširšem smislu, zato bi jih morali tudi reševati interdisciplinarno.

Preberi več
Ne zamudite ostalih dogodkov:

8. in 9. 4. Rob Greenfield prvič v Sloveniji: Bodi sprememba!

Osebno
Ne bodite le sledilci!

Dandanes se mnogi lotijo aktivizma iz sebičnih nagnenj, v iskanju samopotrditve, prepoznavnosti v družbi, maksimiranja všečkov na socialnih medijih. Zaradi omehčanja aktivizma imamo danes več aktivistov kot kdajkoli, problemov pa zaradi tega nič manj.

Preberi več
Ne spreglejte