Zaglavje Podpri nas
Več vem, manj potrebujem

Naslov Čistih-e-novic pred vami smo si izposodili pri naši tokratni kolumnistki, Lei Pisani, ki je, tako kot mi, prepričana, da je v znanju moč. Nova znanja in odkritja na področju oblačil so nastala pod okriljem projekta Obleka naredi človeka, konkretne predloge za ukrepanje na področju ponovne uporabe pa prinaša kampanja #WeChooseReuse. Maratonu okoljskih dni, ki jih bomo obeležili s številnimi predavanji, se bomo posvetili naslednji mesec, že v tem pa tek na dolge proge začenjamo s svetovno digitalno čistilno akcijo.

Novice
cover
V Sloveniji vsako leto zavržemo 12,3 kg oblačil na prebivalca, razloge odkriva nova raziskava

Pod okriljem projekta Obleka naredi človeka je izšla obsežna in najbolj aktualna raziskava o proizvodnji, potrošnji in ravnanju z odpadnimi oblačili v Sloveniji.

Preberi več
Kapsularna garderoba?

Imate tudi vi občasno občutek, da nimate kaj obleči kljub temu, da se bo garderobna omara vsak čas razletela zaradi kupov oblačil? Mislimo, da je pravi čas za razmislek o kapsularni garderobi!

Preberi več
#WeChooseReuse v slovenskih zero waste občinah

Ponovna uporaba je eden izmed najučinkovitejših ukrepov preprečevanja nastajanja odpadkov. Veliko lahko storimo na individualni ravni, še bolj uspešni pa smo lahko, če nam pri tem pomaga lokalna skupnost.

Preberi več
Očistimo svoj-e-naprave

Pridružite se nam pri največji svetovni digitalni čistilni akciji, ki bo svoj vrhunec dosegla 20. marca.

Preberi več
Osebno
Več vem, manj potrebujem

Police v naših omarah se šibijo pod osamelimi oblačili, ki jih nismo nikoli oblekli. Oblačila kupujemo, da bi nas osrečila. Ker pa kupimo napačna, dosežemo nasproten učinek. Ali veste, da ima povprečna Slovenka v omari okrog sedemdeset odstotkov neuporabnih oblačil?

Preberi več
Ne spreglejte