Zaglavje Podpri nas
Komu je mar? Nam!

Tam nekje do izida naslednjih Čist-e-novic vemo, kje bomo ob nedeljah. Na voliščih! Na eni oz. dveh od njih bomo odločali o prihodnosti naših občin. Sodelovanje z njimi je eden od pomembnejših korakov na poti do družbe brez odpadkov, zato smo jih vzeli pod drobnogled. Želimo si še več takih s stategijami, cilji in akcijami za odgovorno ravnanje z viri in odpadki, kar prinese tudi krepitev skupnosti, prihranke in delovna mesta. Vemo, da se da in to dokazujemo že skoraj desetletje. Marsikatera občina, podjetje in organizacija že delajo dobro in to vedno s ponosom pokažemo firbcem iz tujine ter se tudi sicer mednarodno povezujemo za več znanja in trajnostni razvoj. Prav to temo pa osvetljuje naša tokratna kolumnistka, ki deluje v zero waste občini, Mihaela Anclin.

Novice
cover
Bodoči župani in županje, držimo vas za besedo!

V super volilnem letu smo Ekologi brez meja na piko vzeli lokalne volitve. Kandidate za županska mesta smo vprašali o njihovih načrtih in stališčih do okoljskih vprašanj.

Preberi več
Vzorčenja mikroplastike se iz Slovenije, Nemčije in Portugalske širijo tudi v druge evropske države

Z novim šolskim letom se je v Sloveniji pričelo tretje obdobje vzorčenja mikroplastike in odpadkov na rekah. Projekt ‘Pirati plastike - dajmo, Evropa!’, pri katerem podatke pridobivajo osnovno- in srednješolci.

Preberi več
GB2AGF

Ta teden je pri nas potekala kratka izmenjava partnerjev iz Slovenije, Litve, Romunije, Španije in Cipra. Zanje smo pripravili lahkoten, a pester program učenja o različnih vidikih problematike odpadkov.

Preberi več
Portugalski občinarji na ogledu slovenskih dobrih praks

Kakor nas jesen razvaja s svojimi niansami rjave, oranžne in rumene, smo mi v drugi polovici oktobra razvajali naše goste z dobrimi praksami ravnanja z odpadki.

Preberi več
Osebno
Izobraževanje odraslih in trajnostni razvoj

Cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov so v zadnjem času postali sestavni del mnogih političnih področij in sektorjev, tudi izobraževanja.

Preberi več
Ne spreglejte