Avtor: Katja Sreš, dne 11. december 2023, 15:12

Spet je tisti čas v letu, ko moramo najti najbolj kreativne, duhovite in kredibilne načine, da vas prepričamo, da si prav Ekologi brez meja zaslužimo vaš odstotek dohodnine. Ker je ponovna uporaba v našem DNK, bomo varčno in učinkovito ponovili naše želje iz predhodnih let. 

1 % za Ekologe brez meja pomeni odkrivanje novih podatkov, informiranje vseh generacij, približevanje alternativ posameznikom, teženje odločevalcem, gledanje pod prste proizvajalcem in soustvarjanje novih primerov dobrih praks.

Ozaveščena glava = čista narava

Če nam boste namenili 1 %, vam težko povemo, koliko odpadkov manj bo v naši naravi. Vam pa zagotavljamo, da bo vsaj kakšna glava bolj ozaveščena.

Akcija!

Najlažje nam boste 1 % dohodnine namenili prek eDavkov, za kar več ne potrebujete digitalnega potrdila. Če vam spletno davčno poslovanje ni blizu, pa priskoči na pomoč CNVOS. V centru za nevladne organizacije so pripravili spodnje orodje, ki vam omogoča preprost vnos podatkov in še preprostejšo oddajo obrazcev - to namesto vas naredijo kar CNVOS-ovci! Če se boste odločili podpreti najbolj zagnano organizacijo na področju odpadkov pri nas, bomo veseli, če boste to storili do konca letošnjega leta, da bomo lahko že v 2024 ponovno premikali meje.

V naslovu piše nagrada, kakšna nagrada?

Običajno se ne gremo 'clickbait' naslovov, zato vse, kar piše, drži. Ker smo radi 'ziheraši' in radi vemo, s čim operiramo, bomo vse, ki nam boste izpolnjen obrazec poslali na naš naslov (Ekologi brez meja, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana), nagradili s praktično in trajnostno nagrado.

Vam pa v duhu nedavne ustvarjalne izmenjevalnice in popravljalnice v teh decembrskih dneh želimo čim bolj prijazne praznike za vse - da se boste udeležili tudi bolj trajnostno obarvanih dogodkov, doma med svojimi družinami in znanci organizirali izmenjevalnice, ustvarjali z otroci ali pa nesli lučke na popravilo, namesto, da jih odvržete.