Avtor: Polonca Štritof, dne 9. may 2012, 15:05

Ljubljana, 9. maj – Ekologi brez meja smo se priključili akciji V troje, ki zaposlene že tretje leto spodbuja, da v mesecu maju namesto avtomobila za prevoz na delo uporabljajo kolo in tako zmanjšali izpuste ogljikovega dioksida.

 

v-troje-logo

Kolesarjenje na delo poteka v skupinah po tri, pri Ekologih brez meja smo se tega lotili Petra in Janez Matos, Barbara Živčič, Jaka Krajnc, Sabina Ogrič in Polonca Štritof. Za sodelovanje v projektu smo se odločili predvsem zato, ker se zavedamo, da smo pri zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov v okolje ključni prav posamezniki, ki vsak dan s svojimi avtomobili proizvedemo na milijone CO2. Na delo v osrčje Kodeljvega ekipi Ekologov brez meja prikolesarita iz različnih koncev Ljubljane (Sostro, Štepanjsko naselje, Rožna dolina, Župančičeva jama) in iz Domžal. Zaenkrat smo zelo pridni, saj smo v 6 dneh prekolesarili skupno že več kot 400 km.

Obe ekipi smo postavili pred objektiv fotografa Žige Šmidovnika:

IMG_0134a
Petra Matos, Barbara Živčič, Janez Matos

IMG_0129a

Sabina Ogrič, Jaka Kranjc, Polonca Štritof

IMG_0174b

Projekt V troje poteka v organizaciji Ministrstva RS za prometJavne agencije RS za varnost v prometuUrbanističnega inštituta RS in Slovenske kolesarske mreže.