Objavljeno dne

V društvu Ekologi brez meja z veseljem podpiramo dobre projekte, zato smo se tudi letos pridružili vseslovenski ekološki akciji Očistimo naše gore, ki v organizaciji Zavarovalnice Triglav že tretje leto zapored uspešno poteka po slovenskem visokogorju in sredogorju.

 

logo_ocistimo_gore_brez_Triglava

Letos se nagrajena akcija širi še na več planinskih postojank po vsej Sloveniji — blizu 40 so jih organizatorji opremili z biorazgradljivimi vrečkami.
Spisek vseh postojank najdete na spletni strani, kjer so na voljo vse pomembne informacije o projektu, pa tudi nekaj zabavnih in poučnih vsebin. Akcijo lahko spremljamo tudi na Facebooku, sodelujemo v nagradni igri Napolni nahrbtnik, najbolje pa je, da si nahrbtnik oprtamo čez rame, vzamemo vrečko in odidemo v gore!

In ne pozabimo na varnost v gorah.
Zlasti temu organizatorji letos namenjajo veliko pozornosti. Mobilna aplikacija Gorski vodnik je tisti prijatelj v stiski, ki ga potrebuje vsak planinec. Seznanila nas bo z napotki za varnost, v pomoč pa bo predvsem pri reševanju kriznih situacij, nam omogočila pogled v gorske koče na zemljevidu in klic ali sms na pomoč, če se znajdemo v nevarnosti.

In zakaj se projektu Očistimo naše gore pridružujemo Ekologi brez meja?
Skrb za čisto okolje je tudi sicer ena od vrlin slovenskih planincev, ki že stoletja skrbijo, da gorska narava ostaja neokrnjena. Ni naključje, da je mnogo naših članov planincev. Še posebej pomemben prispevek akcije je tudi v tem, da na zelo učinkovit način spodbuja odgovornost posameznika do vsebine svojega nahrbtnika, ki je večkrat prepoln embalaže. Prav tako zelo pomembno je, da akcija planince vzpodbuja, da svoje hribovske odpadke odnesejo ne samo do prve planinske koče, ampak do doline in jih nato odložijo v zabojnikih za ločeno zbiranje.

Se vidimo? Priložnosti bo še ogromno.

);
;
.''');

.