Avtor: Helena Nieboer, dne 25. november 2019, 09:11

Vedno bolj pogosto slišimo, da je tekstilna industrija ena največjih onesnaževalk okolja. Vse premalo se zavedamo, da imamo prav mi, kot potrošniki velik vpliv, da se nekaj spremeni. To lahko storimo med drugim tudi s spremembo naših potrošniških navad. Kupujemo manj in le kakovostna oblačila ali še bolje - oblačila raje menjamo.

Izmenjave so bila dolgo časa tabu, saj se je nošenje rabljenih oblačil povezovalo s pomanjkanjem in revščino. Na srečo se je ta miselnost v zadnjih letih tudi z našo pomočjo spremenila in tovrstni dogodki so postali dobro obiskani in zanimivi.

V skoraj sedmih letih smo organizirali 90 izmenjav rabljenih oblačil, ki jih je obiskalo 4200 obiskovalcev. Zato lahko z gotovostjo trdimo, da imamo dovolj izkušenj in znanja, ki ga želimo na preprost način predati tudi drugim.

Nastal je priročnik, ki je namenjen vsem vam, ki bi se radi lotili organizacije takega dogodka, pa ne veste zanesljivo kje in kako začeti. Vabljeni k ogledu in prenosu priročnika, ki je na voljo na tej povezavi. Veseli bomo, da nam sporočite, če se boste odločili za organizacijo izmenjav, saj vam z veseljem priskočimo na pomoč pri razširjanju besede.

Pa veliko uspešnih izmenjav vam želimo!