Avtor: Katja Sreš, dne 16. may 2019, 10:05

Za majsko izdajo Čistih-e-novic je bilo v načrtu, da pripravimo intervju z našo Uršo, ki se je pogumno podala na evropske volitve kot nosilka liste Povežimo se. Uršo poznam kot lasten žep, zato vem, da bi na moja vprašanja odgovarjala čisto preveč skromno. Še dobro, da je tako zaposlena s kampanjo, da najbrž niti opazila ni, da vprašanj, na katera bi morala odgovoriti, sploh nikoli ni dobila. :)

Urša-ebm

Skromnost je lepa čednost, a pri Urši ni potrebe po tem. Zato sem se odločila, da povabim Uršine prijatelje, partnerje, podpornike in prostovoljce iz kroga Ekologov brez meja, da povedo, kaj si mislijo o Urši. 'Spoiler alert': vse izjave so tako pozitivne, da se vam bodo orosile oči. Pa začnimo!

nara petrovič

Marsikdo od nas včasih privzdvigne vogal preproge naše družbe. Ko vidimo, kaj je spodaj, spustimo vogal nazaj, zavijemo z očmi in odidemo čim prej stran. To ne velja za Uršo! Urša viha preprogo naprej in nas bobna skupaj, da nesnago pospravimo. Z Uršo je božansko delati, saj je motor sprememb ter zgled osebne integritete in zanesljivosti -- ona si prva nadene delovno obleko in zasuče rokave ter stopi v akcijo; ni general iz pisarne, ampak iz prve vrste na bojni črti. V politiki je sprejela težko nalogo drezanja v desetletja usedlin in že zato si na volitvah zasluži vso podporo nas, preprostih ljudi, ki po takem čiščenju hrepenimo že dolgo.

 

Uroš Robič

Uršo podpiram zaradi njene požrtvovalnosti za zaščito in varstvo okolja. Je oseba, ki te okuži s svojo motiviranostjo in vizijo. Vsi se trudimo da naredimo nekaj za naravo, sedaj pa je potreben še trud, da se skrb za okolje definira v EU zakonodaji. Vse dobro ji želim in držim pesti!

Kristian Asani

Uršo podpiram, ker je iskrena borka za okolje in vem, da bo odločna protiutež zlonamernim interesom lobijev oz. korporacij.

Mateja Zupan

Uršo sem spoznala kot prostovoljka pri lanski akciji Očistimo Slovenijo. Že na prvem skupnem sestanku sem začutila njeno pozitivno energijo, močno željo in naravnanost k zastavljenim ciljem. Ne predstavljam si bolj primerne evropske poslanke, kot je ona. In vem, da ji bo uspelo!

Jana Lavtižar

Z Uršo sem imela priložnost sodelovati na vseh treh akcijah Očistimo Slovenijo, pa še kdaj vmes. Preudarnost, inteligenca, umirjenost, toplina in izjemna osebna integriteta - to je Urša. Človek, na katerega se lahko vedno zaneseš.

Tjaša Jenko

Urša, v zadnjih 12 letih odkar imam volilno pravico nisem bila nikoli tako zelo odločna komu nameniti svoj glas. Zakaj? Ker je tvoj pogled zastavljen celostno in osredotočen na dolgoročne/več generacijske rešitve za nas vse; ljudi, okolje in živali. Zavedaš se, da je stanje okolja tisto, ki definira kvaliteto našega življenja. S preteklimi dejanji, npr. z akcijo Očistimo Slovenijo, Zero Waste Slovenija, Ne meč'mo hrane stran! si dokazala, da misliš resno in s tem pridobila moje zaupanje.

Ivana Žigon

Urša je neverjeten človek! Ker je tako preprosta, človeška, pozitivna in topla, hkrati pa odločna, borbena, vztrajna ... in to niti malo zase, ampak za vse. Hvala, Urša, da si me tako močno okužila z voljo do reševanja sveta!

Urška Košica

Uršo poznam že od malih nog, saj obe prihajava iz prelepe Zgornje Savinjske doline. Splet okoliščin je nanesel, da z njo sodelujem tudi službeno. V Art kampu, družinskem festivalu ustvarjalnosti, ki ga izvajamo v Mestnem parku Maribor, se že vsa leta trudimo postati še bolj zeleni/okoljsko odgovorni in osveščeni, in ravno s pomočjo Urše in njene neutrudne ekipe, nam v zadnjih letih to uspeva. Vesela sem, da se je odločila za ta pomemben in pogumen korak, in ker mi ni vseeno, v kakšnih pogojih bivamo in bomo živeli, jo 100% podpiram. Urška ZA Uršo!

Saša Šest

Urša, vidim te v smislu: 'I cannot teach anybody anything, I can only make them think' (Socrates) ... saj s tvojimi idejami, spodbudami, motivacijami navdušiš, da ljudje okoli tebe začnejo še bolj razmišljati o nujnih spremembah in začutijo potrebo po delu v pravi smeri... v dobro narave, živali, kar je na koncu rezultat, v dobro družbe. Ne blebetaš, ampak ima tisto, kar poveš, težo, zato si taprava, iskrena, polna energije, predana punca za dobra dejanja lepše prihodnosti.

 Alenka Kreč Bircelj & Maja Rijavec

Urša je naša superženska. Super angažirana, pogumna, aktivistična in sposobna. Predvsem pa je oseba, ki razume, kaj pomeni delati spremembe ne le v mišljenju in politiki, ampak tudi v praksi. Uršo za predsednico, najprej pa vsaj za poslanko evropskega parlamenta!

Rok Dovjak

Večkrat pomislim na učence, s katerimi bi lahko odkrivala svet številk. Veseli bi bili tvoje sproščujoče umirjenosti in toplega nasmeha. A česar nimajo oni, smo dobili mi, zato želim še veliko energije za dobre cilje.

Seveda pa tudi vsi sodelavci Uršo podpiramo na vso moč in vemo, da ji bo uspelo!

Piše: Katja Sreš