Objavljeno dne

Zopet zbiramo plastične vrečke! Pomagamo trem študentkam s področja Ormoža, ki bodo zbrane vrečke uporabile na delavnicah izdelovanja modnih dežnih plaščev na festivalu O.F.A.K, ki bo potekal od 3. do 11. avgusta v Ormožu. Pomagajte tudi vi!

 

Da je uporaba plastičnih vrečk prekomerna, vemo. Pa vendar moramo na to ves čas opozarjati, saj jih še vedno nemalokrat srečamo na pločnikih, ob cestah, na parkiriščih, v parkih in predvsem ob potokih, rekah in morjih. Ni treba, da je tako!

Vrečke so lahke in vodoodporne, kar jim daje še posebno praktičnost v primeru dežja. Ampak ne bi zgledalo, da bi si jih kar poveznili na glavo, zato so si tri študentke likovne pedagogike Sara Ferčič, Anita Škrlec in Tadeja Ozmec zamislile inovativen projekt izdelovanja modnih dežnih plaščev. 

dezniplasc

Ker verjamemo, da tudi vi podpirate inovativnost in ustvarjalnost mladih ter si prizadevate k ohranitvi čiste narave, vas vabimo, da se pridružite akciji zbiranja reklamnih plastičnih vreč, ki jih do avgusta lahko odlagate v za to namenjenih škatlah na naslednjih mestih: 

  • Mladinski center Ormož,
  • Knjižnica f. k. m. Ormož, 
  • Občina Ormož, 
  • P&F Jeruzalem Ormož,                                                                                     
  • Vrtec Ormož.

Vrečke naj bodo čiste!

Za izdelavo enega dežnega plašča zadostuje 10 nakupovalnih reklamnih vrečk srednje velikosti. Izdelovali jih bomo v Ormožu, v času O.F.A.K. festivala, od 3. do 11. avgusta 2012.

 

Projekt poteka v organizaciji Mladinskega centra Ormož.

);
;
.''');

.