Avtor: Helena Nieboer, dne 6. december 2019, 16:12

Trnova je pot trgovcev. Nora konkurenca in kupi cenenega blaga zaradi katerega kakovostni izdelki v bolj ali manj butičnih trgovinah veljajo za pravo eksotiko, ki se je nihče ne dotakne. Ekologi brez meja smo z našimi Zelenci zares zaorali ledino z izdelki za večkratno uporabo in veljali za eksote, katerim se je marsikdo privoščljivo hihital. Potem pa so zapihali drugačni vetrovi in mnogi trgovci so z veseljem zajeli nov veter v svoja velika in bogata jadra, ki se jim reče trajnost in okoljska odgovornost. Mi pa smo spet eksoti. Ker vztrajamo s svojim skromnim izborom kakovostnih izdelkov, ki jih kupiš enkrat in nič več, ker to ni potrebno. Ker pravimo, da je zmagalo okolje, ker se tebi – kupcu/uporabniku ni treba vedno znova vračati v trgovino po zamenjavo ter nove in nove čudežne izdelke, ki jih v resnici ne rabiš. Bog trgovcev Merkur pa sedi na svojem oblaku in zmajuje z glavo nad našimi čudnimi trgovskimi triki.

Če si ti, bralec, že obiskal našo trgovino in si z izdelki zadovoljen, povej naprej. To je naša edina reklama. Če še nisi, pa te vabimo, da nas obiščeš na spletu ali kar osebno v našem domu na Trubarjevi 50. Morda je ta nesrečni december ravno pravi čas za to. Radi ali neradi, na koncu smo vsaj za nekatere primorani kupiti darilo. Pa naj bo vsaj nekaj posebnega, uporabnega, na nek način celo vzgojnega.

Zelenci smo tudi večni optimisti in verjamemo, da bomo skupaj z vami tudi v letu 2020 s svojim zgledom pripomogli, da bo v naših življenjih manj navlake, še manj smeti, pa veliko več druženja in dobre volje!