Zaglavje Podpri nas
11. Julija smo za vodo, zato glasujemo PROTI

Običajno kolumne naših gostujočih avtorjev pospremimo z opozorilom, da vsebina ne (nujno) odraža stališča naše organizacije. Tokrat prvič tega nismo storili, saj se z Urošem Macerlom popolnoma strinjamo. Kot se strinjamo z vsemi strokovnjaki, ki v en glas nasprotujejo spremembam Zakona o vodah. Je pa tokrat prvič, da izdajamo izredne novice. Izredne razmere to pač zahtevajo. Hvala, da razumete. Podporo Urošu in vsem, ki smo se združili v Gibanju za vodo, je zaradi referendumske specifike doseganja kvoruma (več kot 340.000 ljudi se mora izreči proti zakonu) NUJNO izraziti tako, da odidete na volišče in glasujete predčasno ali pa na dan referenduma. Zato tudi hvala, da boste oddali glas PROTI.

Novice
cover
Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo

V društvu večinoma nismo zagovorniki slabih scenarijev, a v primeru sprejetja in veljave novele Zakona o vodah smo prepričani, da so spremembe korak na slabše, da puščajo z dodanima dvema alinejama v 37. členu priprta vrata gradnjam in pozidavam ob in na vodnih telesih.

Preberi več
Zakaj moramo biti tokrat proti?

Načeloma spremembe podpiramo, ker ponavadi pomenijo korak naprej, na boljše. Te dni smo v situaciji, ko temu ni tako.

Preberi več
Kako lahko pomagaš?

Gibanje za vodo je gibanje nevladnih organizacij, civilnih iniciativ in posameznikov! Nikakor ni nastalo iz neke pritlehne podpore levih oz. opozicijskih političnih strank, kar nam nekateri očitajo.

Preberi več
Osebno
Dosti je bilo pritoževanja, čas je za eno preprosto dejanje

Voda je eno največjih naravnih bogastev Slovenije. Nimamo nafte, zlata, dragocenih ali redkih mineralov. Imamo pa vodo, gozdove, ohranjeno naravo.

Preberi več