Zaglavje Podpri nas
Vsi smo lahko vzorniki

Uvodne besede si bomo izposodili od naše kolumnistke Nine Slapšak, ki si na strani proizvajalcev prizadeva za manj odpadkov. Ena Nina ne bo rešila sveta, pomagati ji moramo Andreji, Maruše, Janje in vsi ostali, tako na strani posameznikov kot odločevalcev. Le tako nam bo uspelo skleniti krog in ustvariti pogoje za trajnostne odločitve. Tokrat se posvečamo predvsem tistim, ki zmanjšujejo naš plastični odtis. Najboljši način ravnanja z odpadki je preventiva, ki jo v družbi najbolj učinkovito razmnožimo od ust do ust, od dejanja do dejanja. Postanite vzorniki tudi vi!

Novice
cover
16. junija bomo obeležili prvi svetovni dan rinfuze

Starim mačkom okoljskih dni se letos pridružuje novinec - 16. junija bomo prvič obeležili svetovni dan rinfuze, dan ko še dodatno težimo s spodbujanjem uporabe trajne embalaže z možnostjo ponovnega polnjenja.

Preberi več
Dan okolja z manj plastike

Ob letošnjem dnevu okolja smo za vas (i)zbrali najbolj koristne vsebine, ki vam bodo od besed pomagale k dejanjem preprečevanja nastajanja plastičnih odpadkov. Plastiki in embalaži se v duhu letošnje rdeče niti obnove ekosistemov posvečamo iz več razlogov.

Preberi več
Gorenjci so res zagreti! Na poti do zero waste 7 novih občin

Na območju Gorenjske smo v prvih mesecih tega leta v okviru programa Zero waste Slovenija pričeli s postopki pridruževanja nacionalni mreži zero waste v kar 7 občinah.

Preberi več
Evropsko in domače odločevalsko dogajanje pod drobnogledom

Pred poletnimi kislimi kumaricami smo pod drobnogled vzeli dogajanje na domačem in evropskem parketu, ki bo s prihajajočimi zakonodajnimi spremembami in raziskovalnimi dognanji krojilo našo prihodnost.

Preberi več
Ne zamudite ostalih dogodkov:

14. - 29. Predavanja in delavnice v občini Hoče-Slivnica

Osebno
Mi, proizvajalci, moramo biti vzor

Bilo je lepo pomladno popoldne, ko sem se odpravila na sprehod po Ljubljanskem barju. Domov sem se vrnila zgrožena nad količino smeti (predvsem nepravilno odvržene embalaže), ki sem jo videla med sprehodom.

Preberi več
Ne spreglejte