Zaglavje Podpri nas
NOVI ZAČETKI

Šolarji so vkorakali v novo šolsko leto, nove začetke pa doživljamo tudi Ekologi, ki ambiciozno nadaljujemo aktivnosti na področju prireditev z manj odpadki in v novem projektu delimo naša znanja in dobre prakse. Novih korakov se nadejamo tudi v štajerski prestolnici, kjer te dni izvajamo raziskavo o odnosu do odpadkov, še posebej pa smo ponosni na našo prenovljeno spletno trgovino Zelenci. In kar je najlepše - v naši ekipi lahko pozdravimo novo sodelavko, ki jo lahko spoznate v tokratni kolumni.mej

Novice
cover
Zero waste daje slovenskim prireditvam nov zagon

Konec junija je v sklopu Festivala Lent v mariborskem mestnem parku potekal družinski festival Art kamp, ki že od leta 2017 udejanja ukrepe za preprečevanje nastajanja odpadkov

Preberi več
Mednarodno usposabljanje za zero waste ambasadorje v Sloveniji

V sodelovanju s štirimi partnerji smo organizirali usposabljanje za zero waste ambasadorje, na katerem je sodelovalo 21 udeležencev iz 14 evropskih držav.

Preberi več
Zelenci v novi preobleki

Ekologi brez meja smo na svoje Zelence zelo ponosni. Zato, ker to ni samo še ena trgovina, ki se kiti z oznako “zeleno”. Zelenci so v prvi vrsti nastali kot ozaveščevalni kanal, danes ga predstavljamo v novi podobi.

Preberi več
Mariborčani in Mariborčanke, vas kaj teži glede smeti?

Ekologi brez meja na pobudo društva Aktiviraj se izvajamo raziskavo o ravnanju z odpadki v Mariboru. Pri tem nas zanima vaše mnenje, drage Mariborčanke in Mariborčani - kaj bi pohvalili in predlagali?

Preberi več

Osebno
 

A nisi ti arheolog?! Ja. In delaš v okoljevarstvenem društvu? Ja. In potem vidiš tisti totalno zmeden obraz človeka, ki poskuša to dvoje logično povezati, pa mu ne uspeva.

Preberi več
Ne spreglejte