Objavljeno dne 9. april 2013, 09:04

Ljubljana, 9. april 2013 – Konec marca smo Ekologi brez meja zaključili svojo prvo spletno dobrodelno dražbo. Ulovi praholovca smo organizirali za Slovensko društvo hospic in z vašo pomočjo nabrali več kot 300 praholovcev in Hospicu podarili 728 EUR. Ni veliko, je pa iz srca in drugič bo morda še več.

 

Konec prejšnjega leta je v javnosti odjeknila novica, da se bo Slovensko društvo hospic zaradi finančnih težav zaprla, zato smo se Ekologi brez meja odločili, da organiziramo spletno dobrodelno dražbo praholovcev, izkupiček pa v celoti namenimo njim. Aktivno smo zbirali praholovce in skupaj z 32 donatorji zbrali kar 336 predmetov, ki smo jih umestili v galerijo na našem FB profilu, kjer je dražba potekala.

 

Praholovci 300x250

 

Z vašo pomočjo se je tako 127 praholovcev spremenilo v odprašenčke, ki ravno zdaj množično potujejo naokrog in dobivajo nove lastnike in dom. Najvišjo ceno med praholovci je dosegla risba priznanega slovenskega slikarja Božidarja Jakca, ki se je prodala za 55 EUR, na drugem mestu je s 30 EUR pristala majica s podpisom legendarnega hokejista Anžeta Kopitarja, tretje mesto z 20 EUR pa so zasedli priročna slušalka za prostoročno telefoniranje, lesena posoda z leseno žličko za sladkor iz daljne Kenije in čudovit servis za kavo iz weimarskega porcelana.

 

Slovenska hiša hospic bo preko naše akcije bogatejša za 728 EUR. Zavedamo se, da to ni veliko, a če nam je uspelo slovensko javnost vsaj malo opozoriti na pomembnost ohranitve te organizacije, bomo zelo zadovoljni. Trdno smo prepričani, da bo hiša hospica mora obstati in še naprej dobro opravljati svoje poslanstvo in pomagala težko bolnim, umirajočim in njihovim svojcem.

 

Za konec pa še poziv: veliko kupcev je svoje donacije že nakazalo, ostale pa pozivamo, da svoje donacije do 15. aprila 2013 nakažete na račun Slovenskega društva hospic.

 

Piše: Karmen Wamberger

 

 

Fotogalerija najbolje prodanih predmetov na dražbi

(foto: arhiv Ekologi brez meja)

 

Bozidar Jakac

Risba Božidarja Jakca

 

Anze Kopitar

Majica s podpisom hokejista Anžeta Kopitarja

 

Slusalka

Slušalka za prostoročno telefoniranje

 

Lesena posoda

Lesena posoda z leseno žličko

 

Servis za kavo

Servis za kavo iz weimarskega porcelana