Objavljeno dne

Si predstavljate, kako bi bilo, če bi vsi zares pospravljali smeti za seboj? Da bi nesnaga končala tam, kjer ji je namenjeno in nikjer drugje? Da bili posamezniki in javne inštitucije redno obveščeni o vseh zanemarjenih lokacijah, ki jih iz tega ali onega razloga uporabnik ne more urediti sam? Si predstavljate, da bi se v živo tujim obiskovalcem pohvalili tudi z vsemi lepimi lokacijami, ki jih premore naša dežela? Misija nemogoče? Sploh ne!

 


ecomania_vstopna_stran_printscreen

 

 Vsak uporabnik je dragocen člen.
V akciji Očistimo Slovenijo smo že dvakrat dokazali, da znamo stopiti skupaj. Ćas bi bil, da Slovenci sprejmemo dejstvo, da smo več kot sposobni in več kot le pridni. Ecomania je pri tem cilju naša desna roka, saj z njo lahko počnemo vse to, kar smo že počeli z Ekologi brez meja, zraven pa dobimo še takojšnje spletno zadoščenje.Kako deluje Ecomania?
Uporabnik skozi svoj pametni telefon ali na spletni strani ecomania.si, posreduje informacije o najdenih okoljskih težavah v svoji neposredni okolici. Ti problemi so lahko divja odlagališča, zanemarjeni ali poškodovani smetnjaki, onesnažene reke ali potoki, oporečna pitna voda, itd.


Manjše probleme, npr. nekaj raztresenih plastenk okoli smetnjaka, lahko uporabnik reši kar sam ali s svojimi prijatelji, informacije o večjih problemih pa bodo po njegovi objavi na Ecomanii posredovane občinam oz. pristojnim inštitucijam, da bodo lahko poskrbele zanjo.


Uporabnik lahko preko Ecomanie dnevno posreduje tudi svoje eko aktivnosti, kot so uporaba nakupovalne vrečke za večkratno uporabo, uporaba javnega prevoza, vožnja s kolesom, itd.Omrežje ima poleg javnega dobrega še drug motivacijski vzgib.
Uporabniki z vsako aktivnostjo, objavo problema ali celo reševanje problema pridobivajo eko točke in eko medalje, ki jih v svojem socialnem okolju dvigujejo iz povprečja. In tako postanejo eko carji!Pridruži se še ti!
Ecomania je na voljo kot zastonj aplikacija za pametne mobilnike z Android in iOS:
* na Googlovem Play oz. Android Marketu,
* v Apple App storu.

Če se vam po glavi podi kako vprašanje, ne odlašajte, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. !

 

Za čim boljši uspeh projekta je seveda pomembno in dobrodošlo, da k sodelovanju v Ecomanii povabimo svoje prijatelje. Le tako bo potencial, ki ga skriva to omrežje, prišel na plano.

 

Hvala torej vnaprej za širjenje glasu o Ecomanii.