Objavljeno dne

7000 kilogramov papirja, 84 dreves, 5.600 kilogramov CO2 ter 2.268.000 litrov vode. Takšni so vplivi na okolje pri izdelavi 500.000 katalogov, ki jih en večji slovenski trgovec izda na tedenski ravni. Naleteli smo na dobro idejo - portal jogo.si.

 

Portal JOGO.SI na svoji spletni strani gosti digitalne kataloge slovenskih trgovcev in s tem omogoča pregledovanje celotne aktualne ponudbe na enem mestu ter na drugi strani preprečuje nastanek »smetnjakov« v poštnih nabiralnikih. Na Pošti namreč lahko kupimo nalepke, ki jih razdeljevalci letakov in prospektov morajo upoštevati in naš nabiralnik spustiti pri distribuciji (spam filter!). 

 

 

In zakaj se Ekologom brez meja zdi ta portal dobra ideja? Ker po eni strani skrbimo za okolje, ker ne porabimo preveč papirja in goriva. Po drugi strani pa se lahko začnemo obnašati kot odgovoren potrošnik tudi tako, da najprej pregledamo domače zaloge, če nam res česa zelo manjka in potem še ponudbo na spletu, naredimo nakupovalni seznam in če se ga bomo vedno držali, bomo res na enostaven način en korak bližje odgovorni potrošnji.

 

logotext