Avtor: Katja Sreš, dne 14. december 2021, 07:12

Pred nami je supervolilno leto in leto mladih. Kar trikrat bomo lahko in moramo oddati glas za našo prihodnost, ki naj bi stala na mladih. To pa ne bo edina priložnost za glasovanje. Prav vsak dan s svojimi denarnicami namenjamo glas dobrim ali slabim izdelkom in storitvam. Odločitev niti ni tako enostavna, saj ni vse, kar kriči, da je zeleno, trajnostno in eko, tudi res takšno. 

S svojimi denarnicami pa seveda lahko tudi podpirate dobre ali slabe prakse. Resda smo pristranski in drži, da se v našem imenu skriva EKO, a menimo, da se na podlagi preteklega dela in dosežkov lahko uvrščamo v prvo kategorijo. Tako pravijo tudi pomembni glasovi okolja iz tujine, med njimi tudi naši kolegi iz Zero Waste Europe, ki so pripravili ‘dokazno’ gradivo za zgornjo trditev.

Če se tudi vam zdi, da bi bil svet brez ekologa in ekologinj brez meja manj aktiven, zelen in ozaveščen, nas podprite - z donacijami, namenitvijo dohodnine ali nakupom v Zelencih. Mi pa prisegamo, da svojih obljub ne bomo požrli - kot nevladniki smo eksperti za ustvarjanje čudežev iz vsakega evra, ki ga bomo namenili za naš skupen cilj - svet in Slovenijo z manj odpadki. 

Zato pazite na svoje denarnice in glasove. Naj bo leto 2022 leto dobrih odločitev.