Strokovna gradiva

Košarica dobrin in embalaža v njej

V sklopu projekta Plastika naša vsakdanja smo analizirali embalažo 67 najpogostejši dobrin, ki se znajdejo v nakupovalnih košaricah potrošnikov. Oddaljili smo se od tipičnih predstavnikov plastične krize in se kot prvi posvetili embalaži izdelkov. 

En del je tako raziskovalen, drug pa nam vsem lahko pomaga pri zmanjšanju našega embalažnega okoljskega odtisa. Vabljeni k branju!

Ogled in prenos priročnika

Raziskava o vrstah plastične embalaže

Raziskavo smo zasnovali v dveh delih — kot podrobno anketo in sklop intervjujev. Želeli smo pridobiti informacije o dejanskem ravnanju z odpadno embalažo v Sloveniji, poglede vseh različnih deležnikov ter odkriti, kje so točke konsenza in konflikta. Kar 90 % sodelujočih se še sooča z ovirami pri učinkovitem ravnanju z odpadno plastično embalažo. V mnogih točkah se strinjajo glede problemov in možnih rešitev, v drugih pa so mnenja tudi diametralno nasprotna. 

Ogled in prenos raziskave

Od odpadka do nove surovine

Foto zgodbe plastenke, plastične folije in nagrobne sveče od odpadka do nove surovine v obliki prezentacije, primerne za izobraževalne namene. Za ogled in prenos prezentacije kliknite na želeno fotografijo.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...