Zaglavje Podpri nas
Sodelovanje in solidarnost

Ti dve besedi bi lahko kar zapisali v poslanstvo delovanja našega društva, a tokrat se jima posvečamo skozi prizmo prihajajočega Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki nas spodbuja, da skupaj ukrepamo in oblikujemo krožne skupnosti, namenjene preprečevanju nastajanja odpadkov. Mi dodajamo, da moramo to storiti vsi, čisto vsi! Tudi otroci, lokalne skupnosti in odločevalci, ki se jim posvečamo v novembrskih Čist-e-novicah. Da ne bomo priča sodelovanju in solidarnosti le na družbenih omrežjih in ob humanitarnih akcijah, nas spodbuja tudi tokratni kolumnist, Sebastijan Zupanc, direktor GZS Zbornice komunalnega gospodarstva, ki koordinira 'naš teden' v Sloveniji.

Novice
cover
Koliko plastenk je v Sloveniji? Lahko bi vedeli do kosa natančno

Odpadki, podatki, podpadki. Ves čas se pritožujemo, da jih nimamo, jih je premalo, so nenatančni, neprimerljivi, nezanesljivi, samo ocene ...

Preberi več
Zero waste dogajanje na Gorenjskem

Medtem ko so se svetovni voditelji družijo v Glasgowu in skupaj iščejo rešitve za globalne podnebne spremembe, smo se Ekologi brez meja v zadnjih mesecih srečevali z lokalnimi voditelji gorenjskih občin.

Preberi več
Delavnice o plastiki za osnovne šole ali kaj se o sodelovanju lahko naučimo od osemletnikov

Zvedava vprašanja in poročila o različnih ekoloških praksah, ki se jih poslužujejo doma in v šoli, so pravi balzam za ušesa, ki nas poboža ob pogovoru z otroki. In takšnih pogovorov smo imeli v zadnjih tednih kar nekaj.

Preberi več
Novi evropski raziskovalni prostor potrebuje Pirate plastike

Pirati plastike smo se konec oktobra udeležili enega od vodilnih dogodkov našega predsedstva Svetu EU na področju raziskav in inovacij, konference "Novi evropski raziskovalni prostor".

Preberi več
Ne zamudite ostalih dogodkov:

18.11. S premislekom v boljši jutri

Osebno
S sodelovanjem in solidarnostjo do manj odpadkov

Na spremembo ekonomskih modelov bomo verjetno morali še počakati, lahko pa jih s spremembo vedenjskih navad posameznika (ali skupnosti) pospešimo.

Preberi več
Ne spreglejte