Partnerji projekta Star papir za novo upanje

Društvo Ekologi brez meja

Društvo Ekologi brez meja združuje entuziastične aktiviste s področja varstva okolja.
Je neprofitno združenje, ki si prizadeva izboljšati stanje okolja s poudarkom na področju ravnanja z odpadki. To dosega s spodbujanjem sodelovanja ter aktivacije posameznikov in organizacij v njihovem lokalnem okolju.

Spletna stran: www.ekologibrezmeja.si


Podjetje Dinos

Podjetje Dinos d.d. z več kot 60 letno tradicijo se ukvarja z zbiranjem in predelavo tako kovinskih kot nekovinskih ostankov in odpadkov. S svojim ekološko usmerjenim in družbeno odgovornim delovanjem pomaga ohranjati naravo v Sloveniji in širši evropski regiji. Vizija podjetja je postati najvplivnejše in donosno, ekološko usmerjeno podjetje v Sloveniji, ki svojim partnerjem zagotavlja celovito storitev ravnanja z odpadki.

Spletna stran: www.dinos.si


Kulturno-izobraževalno društvo Ela

Glavne dejavnosti društva Ela so izobraževanje, opismenjevanje in razvijanje kreativnosti s pomočjo umetnosti.  S svojim znanjem, izkušnjami, voljo in energijo želi utirati pot k izboljšanju pogojev izobraževanja in dostopa do izobrazbe ta, kjer ta ni samo po sebi umevna. Izbralo si je kontinent  barv, sonca, glasbe, hrupa,  otrok … Afriko.

Gradnja kulturno-izobraževalnega centra v Malaviju je Elin projekt, s katerim želi identificirati otroke v osnovni šoli, ki imajo posebne potrebe vendar zaradi  slabih zmožnosti  za delo v z njim v osnovni šoli že zgodaj izpadejo iz osnovnošolskega izobraževanja. To so otroci, ki imajo težave s koncentracijo, disleksiki, hiperaktivni otroci, otroci z učnimi težavami, znižanimi  sposobnostmi, slabovidni, naglušni. Projekt vodita predsednica Društva ELA  Bernarda Nemec in članica Jana Dular.

Spletna stran: www.drustvoela.wordpress.com

Tukaj najdete več informacij o gradnji izobraževalnega centra na severnem področju Malavija, v okrožju Nkhata Bay v Afriki