Organizator projekta in glavni partner

Društvo Ekologi brez meja

Društvo Ekologi brez meja združuje entuziastične aktiviste s področja varstva okolja.
Je neprofitno združenje, ki si prizadeva izboljšati stanje okolja s poudarkom na področju ravnanja z odpadki. To dosega s spodbujanjem sodelovanja ter aktivacije posameznikov in organizacij v njihovem lokalnem okolju.

Spletna stran: www.ekologibrezmeja.si


Podjetje Dinos

Podjetje Dinos d.d. z več kot 60 letno tradicijo se ukvarja z zbiranjem in predelavo tako kovinskih kot nekovinskih ostankov in odpadkov. S svojim ekološko usmerjenim in družbeno odgovornim delovanjem pomaga ohranjati naravo v Sloveniji in širši evropski regiji. Vizija podjetja je postati najvplivnejše in donosno, ekološko usmerjeno podjetje v Sloveniji, ki svojim partnerjem zagotavlja celovito storitev ravnanja z odpadki.

Spletna stran: www.dinos.si


Prejemnik sredstev

Humanitarno društvo Adra Slovenija: Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki

Projekt Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki bo namenjen pridobivanju sredstev za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. Sredstva bomo pridobivali za napolnitev šolskih skladov tistih slovenskih šol, kjer je največ otrok iz socialno ogroženih družin. S tem bodo šolam omogočili, da pokrijejo stroške tistih plačljivih šolskih aktivnosti (šole v naravi, tabori, šolske ekskurzije, zimovanja …) otrokom, ki se, zaradi pomanjkanja denarja, tovrstnih aktivnosti ne bi mogli udeležiti. S šolami bodo sklenili posebne pogodbe, s katero se bodo te obvezale k namenski porabi sredstev. Za takšen postopek so se odločili zaradi večje transparentnosti projekta, saj bodo sredstva namenjena za počitnice revnejših otrok lahko namenjena izključno za opredeljen namen (šole teh sredstev ne bodo smele porabiti za druge dejavnosti).

Spletna stran: www.adra.si

Posebni partnerji

Vipap Videm Krško

Začetki podjetja VIPAP VIDEM KRŠKO d.d. segajo v leto 1939, ko je Franc Bonač na Vidmu pri Krškem zgradil tovarno celuloze in v njej zaposlil 180 domačinov iz Spodnjega Posavja. Danes je VIPAP največji proizvajalec papirja v Sloveniji ter vodilni proizvajalec časopisnega papirja v JV Evropi, ki dodano vrednost ustvarja s pomočjo dovršenih tehnoloških procesov pri proizvodnji vlaknin in papirja, z zagotavljanjem celovitih in kakovostnih rešitev za svoje uporabnike ter delovanjem v sožitju z naravnim in širšim družbenim okoljem.

Spletna stran: vipap.si


V.I.B.E — kreativni center

V.I.B.E. – kreativni center (vesolje idej, bogastvo energije) je čisto nov center na Šmartinski cesti v Ljubljani, za katerega njegovi idejni vodje želijo, da postane stičišče mladih, ki bodo lahko znotraj centra uresničevali svoje kreativne ideje in gradili na svojih talentih. Njihova želja je, da le-te uporabijo na trgu na zdrav način, korak za korakom.
Kreativni center sooblikujejo: plesna šola pod mentorstvom plesne skupine The Artifex, glasbena šola ter audio in video studio Gis Muzikaviva, video in audio produkcija Božoprodakšn ter Spaced out. V centru se prav tako odvijajo tečaji meditacije in joge, trening za boljšo koordinacijo in gibanje na odru, pri čemer gre za vrsto aerobike pod vodstvom Saše Petroviča - Challe Salle. Kreativni center je poleg tega prostor za mnoge kreativne delavnice, nudi pa tudi možnost za sodelovanje in povezovanje med glasbeniki: s tako imenovanim krogom glasbenikov »cypher«, kjer se lahko glasbeniki povežejo med seboj ter z drugimi umetniki in kreativci.


The Artifex – ambasadorji projekta

Smo plesna skupina The Artifex, sestavljena iz sedmih plesalcev, zelo dobrih prijateljev, ki prihajajo iz treh različnih plesnih šol (Tadej Premk, Aleš Trdin, Miha Furlan, Jan Marolt, Žan Jeršin, Tilen Jeras in Žiga Mlakar) in katerih največja značilnost je ljubezen do plesa.
Skupina je nastala pred kratkim, povod zanjo je bila televizijska oddaja Slovenija ima talent, zato skupaj zaenkrat še nimamo nobenih rezultatov z državnih prvenstev in mednarodnih
tekmovanj, kot posamezniki pa konstanto nizamo naslove in krojimo svetovni vrh. Posamezno smo večkratni državni, evropski in svetovni prvaki ter podprvaki med (hip hop, jazz, show dance) solisti, imamo državna, evropska ter svetovna prvaka med (hip hop in street show) pari, prav tako smo večkratni državni, evropski ter svetovni prvaki med (hip hop, street show, show dance in step) formacijami.
Spletna stran: www.theartifex.siGIS Muzikaviva

GIS Muzikaviva je glasbena in kreativna šola, ki deluje že več kot 20 let. V tem času so se v njej izobraževali mnogi mladi, ki danes krojijo vrh slovenske pop in rock glasbe. Poleg pouka inštrumentov kot so električna kitara, bas kitara, bobni, klavir, klaviature, pouka petja in bobnarske skupine, organizira tudi likovne delavnice za otroke in mladostnike, tečaje tonske tehnike za odrasle, delavnice glasbene produkcije za osnovnošolce in delavnice video produkcije za najstnike. V okviru šole deluje tudi snemalni studio, namenjen predvsem perspektivnim mladim glasbenim skupinam.

Spletna stran: www.muzikaviva.si


GoliGrafiti

Ponujamo storitev ekološkega sporočanja. Eko storitve so danes vedno bolj aktualna tema in z željo po varovanju okolja želimo trgu predstaviti novo obliko sporočanja oziroma izražanja. Projekt temelji na inovativnem, edinstvenem in okoljsko ozaveščenem sporočanju. Tovrstno nekonvencionalno sporočanje, ki se pojavlja na neobičajnih mestih, kot so tla ali zidovi in druge urbane površine, pritegnejo številne poglede, ravno to pa je namen naših sporočil – šokirati oz. pustiti vtis. Storitev je namenjena promocijskim kampanjam, oglaševanju prireditev, športnih dogodkov itd. Uporabljamo le majhno količino vode pod pritiskom, da z njo speremo umazanijo s tal oziroma druge površine, in s tem pustimo ekološko sporočilo.

Spletna stran: www.goligrafiti.si


City Park

– mesto izpolnjenih želja.

Spletna stran: www.citypark.si


Podporniki

Zavod RS za šolstvo

Medijski podporniki


Cosmopolitan
Diva.si
Dnevnik.si
Ekomagazin
Lifestyle natural
eetaq.si
Primorska info