Projekt Star papir za novo upanje 2012 uspešno zaključen

V okviru projekta Star papir za novo upanje 2012 smo zbrali 193 ton starega papirja in na ta način Humanitarnemu društvu Adra Slovenija za projekt Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki podarili 10.000 EUR.

Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki je projekt, ki zbira denar za šolske sklade tistih slovenskih šol, ki jih obiskuje največ otrok iz socialno ogroženih družin in za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin, družin, v katerih je vladalo nasilje, otrok iz materinskih domov, varnih hiš in mladinskih domov. Predsednica Humanitarnega društva Adra Slovenija, Maja Ahac, je povedala: »V društvu smo zelo veseli in počaščeni, da smo bili izbrani kot prejemniki sredstev akcije Star papir za novo upanje 2012. V Adri verjamemo, da ima vsak otrok pravico, da se navduši nad novimi znanji – to pa je najlažje doseči v sproščenem vzdušju šole v naravi in taborov. Grozno je, da toliko otrok ostane doma, ker jim starši udeležbe zaradi pomanjkanja sredstev ne morejo omogočiti, zato je ta donacija zanje še kako dragocena.«

V mesecu in pol so mladi iz 112 vzgojno-izobraževalnih ustanov, kolektivi 146 slovenskih podjetij in javnih organizacij ter številni posamezniki zbirali star papir, v nadaljnjo predelavo pa ga je prevzelo podjetje Dinos.

Iskreno hvala vsem, ki ste dodali svoj list k boljšemu svetu!

Zbiranje papirja tekom celega leta 2013

Organizatorji projekta pozivajo vse ustanove kot tudi posameznike, da lahko tekom celotnega leta 2013 na vse lokacije podjetja Dinos še naprej dostavljajo star papir in ga namenijo Društvu Ekologi brez meja, ki bo poskrbelo, da bodo sredstva od zbranega papirja prišla v prave roke. Mesečno bodo sredstva razdeljena na tri dele:

Vsak list šteje!

O projektu


»Plesalci skupine The Artifex smo bili zagreti
zbiralci starega paprija. Vedno smo vestno
zbirali papir in zastopali svoje šole. S svojo
prisotnostjo pri projektu želimo pomagati
Ekologom brez meja, saj verjamemo, da
lahko skupaj premaknemo meje v
ozaveščenosti mladih.«

Društvo Ekologi brez meja letošnjo jesen ponovno pripravlja vseslovensko dobrodelno okoljevarstveno akcijo zbiranja starega papirja - Star papir za novo upanje 2012, katere namen je, da lahko vsak prebivalec Slovenije doda svoj list k boljšemu svetu. Akcija je bila prvič izvedena leta 2011 in v Sloveniji je bila dobro sprejeta, saj je v njej sodelovalo 214 vzgojno-izobraževalnih ustanov, kolektivi 140 slovenskih podjetij in javnih organizacij ter številni posamezniki po vseh krajih Slovenije. Zbrali smo kar 393 ton starega papirja in na ta način v dobrodelne namene na dva naslova podarili 30.000 EUR. Več o prvi izvedbi projekta si lahko pogledate tu.

Letos bomo akcijo ponovili, potekala bo v mesecu novembru po vseh krajih Slovenije. Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi tokrat šla v prave roke – s pomočjo vaših idej bomo izbrali najbolj zaslužnega oz. pomoči potrebnega v naši državi.

Namen in cilji projekta:

V okviru projekta bo letos potekalo več aktivnosti:

Pomembni datumi

Pomembni dogodki

Kaj sodi v zabojnike za papir

Zanimivosti

Če bi sodelovalo 30.000 povabljenih ustanov in bi vsaka zbrala po 300 kg, zberemo 9 tisoč ton starega papirja. S to količino lahko:

Iz 24 tisoč ton lesa bi:

Pogosta vprašanja

Nekaj pogostih vprašanj in odgovorov si lahko preberete tukaj.