Zaglavje Podpri nas
Pogled nazaj in skok naprej

Preteklo leto je bilo za nas precej običajno, brez večjih pretresov in presenečenj. Zato pa prestopno 2024 prinaša en dodaten dan, ki ga bomo seveda izkoristili za okolje! Še pred vseslovensko digitalno čistilno akcijo pa dolgujemo en pogled nazaj in čez planke.

Novice
cover
Očistimo Slovenijo 2.0

Leta 2018 smo akciji Očistimo Slovenijo rekli ‘še zadnjič’. Takrat smo lahko zgolj slutili, da nam bodo v prihodnjih letih preglavice povzročali tudi nevidni odpadki.

Preberi več
Naše leto 2023

Leto 2023 je bilo za Ekologe brez meja precej običajno leto. Brez pretresov in presenečenj smo prebrodili 365 dni, ki so bili zaznamovani večinoma z manjšimi projekti in strokovnimi sodelovanji.

Preberi več
Učinkovitost porabe sredstev v letu 2023

Ker veliko damo na učinkovitost, podrobneje spremljamo našo finančno smotrnost. Vsako leto pripravimo pregled delovanja v prejšnjem, čemur je namenjen ta članek.

Preberi več
Namesto drsališča prostor za rolanje

Na povabilo predstavništva Nemške turistične organizacije sem se s skupino novinarjev iz osmih držav udeležila ogleda trajnostnih prazničnih praks v zvezni deželi Baden-Württemberg.

Preberi več
Testirali smo inovacijo - navdušeni nad pico v povratni embalaži

Na družbenem omrežju X smo konec lanskega leta naleteli na presenetljivo odkritje. Ljubljanska restavracija Dodo pizza omogoča dostavo priljubljene jedi v povratni embalaži.

Preberi več
Osebno
Podatki, podatki, podatki … odpadki?

Moj navadni služben torek se začne s kavo in telefonom. Odprem služben mail, preberem novice, pogledam kak TikTok, poslikam čudovit sončni vzhod (2 ali 3 slike »za ziher«), vse gre spontano in niti pomislim ne, kaj se dogaja v ozadju naprave.

Preberi več
Ne spreglejte