Zaglavje Podpri nas
Pol(l)etna (samo)kritičnost

Na prelomu leta, v juliju brez plastike, smo prav vsi člani brezmejne ekipe strnili svoje misli. Hišna kolumnistka Ana je pod drobnogled vzela letošnje zero waste prireditve in vsa (plastična) polena, ki nam pri tem letijo pod noge. Biorazgradljiva plastika naj bi bila rešilna bilka, a kot ugotavlja Jaka, je prej minsko polje. Da ni nič enkratnega na kozarcih za enkratno uporabo opisuje Katja, piko na i pa doda Alja s sedmimi dejstvi, ki govorijo v prid ponovni uporabi. Barbara se z labodjim spevom in priznanjem, da trgovina več ni med našimi prioritetami, poslavlja od Zelencev. Za pozitiven finiš pa vabi k branju Ema, ki na poti do zero waste spremlja nove tri slovenske občine.

Novice
cover
Napol poln ali napol prazen? Nič od tega! Kozarec na slovenskih prireditvah je enkraten!

Že leta, če ne desetletja, tujina pozna rešitev, ki se je pri nas nočemo, ne znamo ali ne zmoremo lotiti. Ali pa vse to hkrati. Govorim o pralnih kozarcih na prireditvah.

Preberi več
Za prehod na ponovno uporabo ne potrebujemo več podatkov ali znanosti. Zdaj potrebujemo akcijo.

V svetu, kjer se vsakodnevno soočamo z izzivi onesnaževanja, izčrpavanja naravnih virov in naraščajočih količin odpadkov, koncept ponovne uporabe vedno bolj pridobiva na nekoč samoumevni pomembnosti.

Preberi več
Biorazgradljiva plastika je minsko polje

Biorazgradljiva plastika se še vedno promovira kot odgovor na slabosti navadne plastike, a v resnici s sabo prinaša celo minsko polje problemov in zavajanja.

Preberi več
Adijo, Zelenci.

Težko je zaključiti zgodbo, ki so jo številni s srcem gradili vrsto let. Lep občutek je bil, ko smo ob pakiranju izdelkov razmišljali o tem, koliko brezvezne plastike za enkratno uporabo smo preprečili z našimi izdelki.

Preberi več
Tri nove slovenske občine na poti do zero waste

Občine Laško, Zreče in Gorenja vas - Poljane so sprožile postopke za priključitev mreži zero waste občin in že aktivno začenjajo z delom.

Preberi več
Osebno
Zero waste prireditve – ali smo zmožni zmanjšati odpadke na naših prireditvah?

Delo z letošnjimi prireditvami, ki želijo pridobiti Zero waste naziv, je prineslo na plano obilico problemov, s katerimi smo se morali soočiti.

Preberi več
Ne spreglejte