Avtor: Katja Sreš, dne 12. december 2022, 09:12

Spet je tisti čas v letu, ko se sprašujemo ‘umetna ali naravna’, koliko odpadkov več bomo pridelali v prazničnem času in komu nameniti svoj odstotek dohodnine. Da lahko novinarkam in novinarjem brezskrbno odgovarjamo na prvi dve, je koristno, če je odgovor na zadnje vprašanje ‘Ekologom brez meja’. 

1 % za Ekologe brez meja pomeni tudi približevanje alternativ posameznikom, teženje odločevalcem, gledanje pod prste proizvajalcem in soustvarjanje novih primerov dobrih praks.

Predlog za dobrodelnost

Vse to lahko počnemo le z vašo podporo. V prazničnih dneh imamo tako en predlog za dobrodelnost, ki vas nič ne stane. Namenite nam svoj odstotek dohodnine, ki ga plačate v vsakem primeru. Če izberete konkretnega prejemnika, pa poskrbite, da bodo ta sredstva šla v prave roke, ki jih bodo znale oplemenititi in nameniti za skupno dobro.

Ozaveščena glava = čista narava

Če nam boste namenili 1 %, vam težko povemo, koliko odpadkov manj bo v naši naravi. Vam pa zagotavljamo, da bo vsaj kakšna glava bolj ozaveščena.

Akcija!

Najlažje nam boste 1 % dohodnine namenili prek eDavkov, za kar več ne potrebujete digitalnega potrdila. Če vam spletno davčno poslovanje ni blizu, pa priskoči na pomoč CNVOS. V centru za nevladne organizacije so pripravili spodnje orodje, ki vam omogoča preprost vnos podatkov in še preprostejšo oddajo obrazcev - to namesto vas naredijo kar CNVOS-ovci! Če se boste odločili podpreti najbolj zagnano organizacijo na področju odpadkov pri nas, bomo veseli, če boste to storili do konca letošnjega leta, da bomo lahko že v 2023 ponovno premikali meje.